GUIDE: De ti beste dingsene å bruke skattepengene på
Guide
(Bilde: Shutterstock / Bernhard Richter / montasje)

De ti beste dingsene å bruke skattepengene på

Onsdag skal det deles ut over 20 milliarder i skattepenger til over to millioner nordmenn. Her er hva vi ville brukt pengene på.

Ifølge nettstedet Dine Penger vil skatteoppgjøret for rundt 85 prosent av lønnsmottagere og pensjonister være klart onsdag 26. juni. Basert på tall fra tidligere år, ventes det at de som får tilbake penger vil få rundt 10 000 kroner utbetalt i snitt. 

Vi regner med at de fleste ikke har vanskeligheter med å bruke opp pengene de eventuelt måtte få igjen på skatten. Men slike penger har gjerne en tendens til å bare forsvinne inn i det daglige forbruket, og ende opp som dagligvarer som brød, melk, og kanskje en ekstra god biff med en litt dyrere rødvin enn vanlig til på fredagskvelden. Før du vet ordet av det, er pengene borte vekk.

Hvis økonomien din tillater det er det bedre å bruke pengene på noe mer varig og noe du virkelig har lyst på. Noe du kanskje ikke ville unnet deg til vanlig. Er det litt størrelse på beløpet gir det muligheter til å kjøpe ting som er dyrere enn det privatøkonomien vanligvis gir rom for. Jada, vi vet du kanskje burde spart pengene eller nedbetalt gjeld – men du verden så kjedelig!

Vi har tatt utgangspunkt i at du har fått tllbake rundt 10 000 kroner fra skattefuten, og satt sammen tre pakker med godbiter for enhver smak: En mobiltelefon og ett nettbrett, og kanskje noe ekstra hvis det blir penger til overs.

Til den fornuftige

Er du av den fornuftige typen, velger du naturligvis ikke toppmodellen fra hver enkelt leverandør. Går du litt ned i pris får du nemlig noe som er nesten like bra, til en mye billigere penge. 

LG Optimus G

Til en pris på bare rundt 3 700 kroner, mener vi LG Optimus G er ett av de desidert beste kjøpene akkurat nå. Du får omtrent samme maskinvare som Sony Xperia Z – men rundt en tusenlapp billigere. 

Samsung Galaxy Note 8

Det er sikkert ikke fornuftig å bruke altfor mye penger på et nettbrett, så vil du ha noe som gir virkelig mye for pengene bør du ta en kikk på Android-brettet Samsung Galaxy Note 8 til i underkant av 3 000 kroner. Her får du god ytelse og gode spesifikasjoner, og programvaren som følger med er også veldig bra.

Libratone Live

Siden du var så fornuftig med pengebruken, har du også råd til en skikkelig god trådløs høyttaler. Libratone Live har gått ned rundt en tusenlapp i pris siden vi testet den, og er blant de aller beste høyttalerne i denne størrelsen. Lydkvaliteten er meget god. Da vi testet Libratone Live krevde den at du bruke Apple-produkter via AirPlay, men nå støttes også trådløs avspilling fra Android-enheter og fra Windows-PC-er. Dermed får du musikken også fra det nye Samsung-nettbrettet ditt!

Til den aktive

Er du av typen som liker deg bedre utendørs enn innendørs, er du kanskje opptatt av at mobiltelefonen eller nettbrettet ditt tåler en liten regnskur uten å ta kvelden. Samtidig har vi noen kjøperåd til deg som liker å trene og holde deg i form.

Sony Xperia Z eller Samsung Galaxy S4 Active

Hvis du er ute etter en toppmodell som også er vanntett, er det to smartmobiler vi vil trekke frem spesielt.

Da vi testet Sony Xperia Z i februar, omtalte vi den som den beste mobiltelefonen vi noensinne hadde testet – og skal du ha en vanntett modell er den nok fortsatt ett av de beste valgene. Telefonen er ikke "ruggedized" – det vil si at du bør behandle den omtrent like forsiktig som en annen mobil – men den er vanntett, og du kan bruke den i regnet eller miste den i vannet uten at den skal ta skade av det. 

Samsungs alternativ Galaxy S4 Active koster noen hundrelapper mer, og har enda kraftigere maskinvare, samtidig som også den er vanntett. Vi har ikke testet telefonen ennå, men da vi lagde en sniktitt på telefonen nylig lot vi oss imponere over hvor rask den var. 

Sony Xperia Tablet Z

Det er først med sitt tredje nettbrett at Sony virkelig viser hvor skapet skal stå. Sony Xperia Z er et nettbrett med 10,1 tommer skjerm, og Android operativsystem. Det er tynnere og lettere enn andre nettbrett i denne størrelsen, men det som virkelig får det til å skille seg ut er at det også er vanntett. Samtidig skader det ikke at det er ett av de lekreste nettbrettene vi har sett.

Jawbone Up

Armbåndet Jawbone Up er midt i blinken for deg som liker å være i aktivitet. Det er et forholdsvis tynt og lett elektronisk armbånd som døgnet rundt registrerer alle bevegelsene dine ved hjelp av innebygde sensorer. På den måten kan du i løpet av dagen få vite om du er i nok aktivitet, i tillegg til at armbåndet registrerer hvor rolig eller urolig du sover om natten. 

Til den lekne

Er du opptatt av god design, og vil ha en mobiltelefon og et nettbrett til lek og underholdning? Da har vi et par gode tips til deg. Og skulle det bli penger til overs, anbefaler vi også at du spanderer på deg verdens morsomste mobiltilbehør.

HTC One

HTC One er ikke som de andre smartmobilene på markedet. HTC har laget en mobiltelefon der fokus har vært like mye på et lekkert utseende, som på det siste av mobilteknologi. Telefonen har fantastisk skjerm, en god videoavspiller som støtter de fleste formater, topp ytelse i spill – og ikke minst stereohøyttalere i fronten som har bedre lydkvalitet enn vi har hørt på noen annen telefon. Som om ikke dette var nok, fungerer den som universalfjernkontroll til TV-en din.

iPad Mini 32 GB

Om du skal velge et Android-nettbrett eller et Apple-nettbrett, er litt smak og behag. Men de fleste som har tatt i en iPad Mini vet at dette er et nettbrett det er lett å forelske seg i. Størrelsen er perfekt, byggekvaliteten er på topp, og batterilevetiden er imponerende. Samtidig er utvalget av kvalitetsapper og gode spill veldig bra. Men vi anbefaler at du styrer unna utgaven med 16 GB. Kjøper du modellen med 32 GB eller mer, har du plass til å lagre massevis av musikk, video og apper også.

Parrot Ar.Drone 2.0

AR Drone fra Parrot er antakelig det heftigste tilbehøret du kan få til din iPhone eller iPad. Parrot kaller det et flygende videospill. Vi kaller det et leketøy for store gutter med svulmende lommebøker. Versjon 2.0 har fått bedre kamera og en helt ny mobilapplikasjon. Når du har filmet flyturen din i 720p-oppløsning kan du enkelt dele opptakene rett fra appen.

Har du tenkt å kjøpe elektroniske duppeditter for skattepengene, og hva vil du isåfall kjøpe? 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen