Det finnes et utrolig stort utvalg av gode mobiler for under 6000 kroner!
Guide
Det finnes et utrolig stort utvalg av gode mobiler for under 6000 kroner! (Bilde: Montasje, Tek.no)

De beste mobilvalgene mellom 3000 og 6000 kroner

Du trenger ikke blakke deg helt for å få en god telefon.

Det mangler ikke på ståhei og virak rundt de største mobillanseringene. Men felles for dem er at produktene koster, og de koster mye. Høstens knippe nye toppmodeller starter på 7500 kroner, og slutter ikke før prislappen er oppe i nesten 13 000 kroner, hvis du velger iPhone X. Det er før tilbehøret legges til, og med skjermbytter som koster like mye som en ny mobil pleide å koste er deksel obligatorisk.

Men enn om du ikke vil knuse sparegrisen helt for å få en ny telefon? Det er mulig å kjøpe knallgode telefoner uten å blakke seg helt.

Ikke bare det - for mange praktiske formål kan det være nesten umulig å merke forskjellen opp til det aller dyreste. I hvert fall hvis kravet ditt til en mobiltelefon er å få jobben eller underholdningen unnagjort på en god måte. I denne prisklassen får du også overraskende kompetente kamera om du velger riktig.

Vi setter som krav en pris mellom 3000 og 6000 kroner for telefonene som er med her. I den øvre enden lander vi svært nærme toppmodellene, men overgangene er glidende, og det er tross alt bare rundt halvparten av raffeste utgave iPhone X.

Så om du vil ha en fet telefon, men ikke vil betale for mye. Hva skal du velge? Her er våre forslag.

Sjekk også ut våre andre anbefalinger: 

 

Samsung Galaxy S7 32GB

Kamerakrigeren

Samsung Galaxy S7 32GB

Galaxy S7 var en liten revolusjon da den kom. Frem til den dukket opp var mobilfotografering i dårlig lys nesten alltid en dårlig idé. Men med sine 12 megapiksler og Dual Pixel-teknologi fungerer faktisk Galaxy S7 finfint ned i relativt mørke situasjoner. Med ålreit ytelse også i dagslys er dette stadig en kameratelefonene du kan være sikrest på å få gode resultater fra. Ved siden av dette er telefonen vanntett, den har en noenlunde håndterbar størrelse med 5 tommer stor Super-AMOLED-skjerm og minnekortplass har den også. S7 holder seg overraskende godt med alderen, selv om modellen nå nærmer seg to år gammel.

Velg denne om du trenger: Klasseledende kamera, en rask telefon som også er vanntett.

Hopp over denne om du: Liker «ren» Android eller ikke liker telefoner med glass både foran og bak. Styr unna den større Edge-modellen hvis du ikke liker buede skjermkanter.

Huawei Mate 10 Lite

Rammeløst på billigsalg

Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite er noe så sjeldent som en helskjermtelefon som koster rundt det halve av helskjermtelefoner flest. For bare 4000 kroner får du en telefon med ålreit kamera, relativt god batteritid og designen «alle» satser på i år. Telefonen er kvikk og rask på det meste du kan gjøre med den, og dobbelt kamera både foran og bak gjør at du kan tilpasse fokuset enten du tar selfier eller portrettbilder. Telefonen er også en av foreløpig svært få helskjermtelefoner som er bygget i metall - noe som gjør den vesentlig mindre knuselig enn en iPhone X eller en Galaxy Note 8, som begge har glass på baksiden.

Velg denne om du trenger: Siste designtrend i lomma, en ålreit brukeropplevelse med mange funksjoner og en telefon der alt unntatt skjermen er i metall.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ikke ønsker å prioritere design over kamera eller den aller beste ytelsen. Mate 10 Lite har ikke hurtiglading.

LG G6

LGs første helskjermtelefon

LG G6

Lav pris er også tema for den neste helskjermtelefonen i listen vår. LG G6 koster bare noen hundrelapper mer enn Mate 10 Lite. Den stiller med mindre, men bedre skjerm – her er nemlig HDR-visning støttet når du ser på film. Det betyr at skjermen kan bli ekstremt lyssterk på små områder og over kort tid, slik at kontrasten øker samtidig som det mørkeste fortsatt er lyst nok til at du kan se detaljer. I tillegg er denne telefonen vanntett, og med et supert hovedkamera på baksiden er det også kjekt med et nyttig attåtkamera; det ekstreme vidvinkelkameraet gjør det svært enkelt å få med mye mer av sine omgivelser i bildet. Telefonen har en av fjorårets heftigste mobilprosessorer (SD821), og klarer seg helt utmerket med den.

Velg denne om du trenger: Siste designtrend i lomma, vanntett mobil, HDR-skjerm eller et superdupert vidvinkelkamera. Fint valg for deg som liker forholdsvis kompakte telefoner.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ønsker absolutt maks ytelse for pengene eller heller vil ha telefon med metall på baksiden.

Asus ZenFone 4 64GB

Knallbra brukeropplevelse

Asus ZenFone 4 64GB

Asus er ikke et merke vi vanligvis tenker på når vi skal kjøpe telefoner i Norge. I flere år var produsenten ganske dårlig på å ta mobilene sine til Norden. Men i år har de endelig etablert seg her, og kliss nye ZenFone 4 gir et supert inntrykk til prisen. Den har meget gode kamera på baksiden, en svært god brukeropplevelse og kraftige stereohøyttalere i front. Telefonen har en pen glassdesign, men som alltid - glass både foran og bak øker sjansen betraktelig for at noe kan knuse i løpet av dens levetid.

Velg denne om du trenger: Særdeles godt kamera, flott designet glasstelefon og fantastisk brukeropplevelse.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ønsker høyere målt ytelse for pengene vil ha telefon med heldekkende skjerm. Vær obs på at glasset på baksiden kan knuse.

Sony Xperia XZ1 Compact

Kompakt og kjapp

Sony Xperia XZ1 Compact

Compact-serien fra Sony var lenge en av mobilprodusentens mest bejublede. Men Sony gikk seg bort i overgangen fra Xperia Z til Xperia X, og slapp en svakt utstyrt og utett variant i serien. Med Xperia XZ1 Compact er imidlertid disse telefonene for alvor tilbake, og her får du siste generasjon maskinvare på innsiden, kombinert med kompakt design og en skjerm på bare 4,6 tommer. Kameraet er supert, og har muligheter for å filme i ekstrem saktefilm. Det lettdrevne menysystemet flyter også som et olja lyn på XZ1 Compact-skjermen. Dette er Androiden for alle som synes stadig større mobilskjermer er en uting. Om det finnes to ting å klage på her, så er det de voksne rammene rundt skjermen – mobilen kunne vært enda mer kompakt uten dem.

Velg denne om du trenger: Flott kamera, kompakt design og det aller nyeste av spesifikasjoner. Android 8 følger med rett ut av esken.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller ønsker høyere skjermoppløsning.

Huawei Honor 9 64GB

Speilblankt fra Huawei

Huawei Honor 9 64GB

Honor 9 skapte ikke helt det samme oppstusset som forgjengeren Honor 8 gjorde. Men mye av årsaken er nettopp at Honor 8 satte en standard for mellomprisede telefoner. Honor 9 ble derfor ikke den samme prisbomben som forgjengeren, men telefonen er slett ikke dårlig av den grunn. Den skilter med et utmerket kamera, stor og god skjerm og tilstrekkelig batteritid. Hvis du liker blanke telefoner er kombinasjonen av glass med farget metallfolie under lekker å se til. Men fingeravtrykk samles fort. Ellers er brukeropplevelsen akkurat som forventet, og den målte ytelsen er høy nok til at du kan være sikker på at apper og oppdateringer ikke burde sinke telefonen med det aller første.

Velg denne om du trenger: En tradisjonelt utformet telefon med meget god ytelse og ålreit kamera.

Hopp over denne om du: Ikke liker glatte telefoner eller telefoner som samler fingeravtrykk. Styr også unna hvis du er redd for å knuse glassdekselet bak på telefonen.

Huawei Honor 8 Pro

Ytelse, ytelse, ytelse

Huawei Honor 8 Pro

Honor 8 Pro er en liten joker i denne listen her. På innsiden er telefonen så godt som en kopi av Huaweis Mate 9 Pro, og den er én av så langt tre telefoner fra mobilprodusenten som oppleves som tilnærmet kompromissløs på ytelse. Uansett hva du gjør - Mate 8 Pro stopper aldri opp. Designmessig minner den mye om allerede nevnte Mate 10 Lite, men her får du betydelig kraftigere maskinvare under panseret. Telefonen disker også opp med et stort batteri som varer lenge, en flott skjerm og IR-sender som gjør at den kan brukes som fjernkontroll. Mate 8 Pro var en av vårens store overraskelser, og den er fortsatt en av de beste telefonene du kan kjøpe.

Velg denne om du trenger: Flott kamera og en lynende rask telefon som sjelden trenger lading.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller trenger vanntett mobil.

HTC U11

HTCs toppmodell

HTC U11

U11 er en av de rimeligste fullblods toppmodellene du kan kjøpe, og dette er en knallbra telefon både på brukeropplevelse og på lyd. Om du har kablede hodetelefoner fra før er dette antakeligvis den eneste telefonen uten mini-jack som faktisk blir en oppgradering sammenliknet med å ha kontakten innebygget. Overgangen som følger med er nemlig et lydkort og forsterker i forkledning - og den kan enkelt gi andre USB-C-dingser bedre lyd enn de har fra før. Det følger med et knallbra sett øreplugger, og stereohøyttalerne i front av telefonen leverer helt super lyd. I tillegg byr U11 på et helt supert kamera i en vanntett telefon. Brukeropplevelsen er lynrask og fin, og telefonen har sensorer som merker når du klemmer på den. Et klem kan brukes til å starte kameraet, eller andre favorittfunksjoner.

Velg denne om du trenger: Flott kamera eller er spesielt glad i lyd. En komplett telefon uten nevneverdig behov for tilbehør. Vanntett telefon.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller helst ikke vil ha glass på baksiden.

Apple iPhone 7 32GB

Apples forrige toppmodell

Apple iPhone 7 32GB

iPhone 7 er fortsatt et knallbra valg, selv om det er iPhone 8 og iPhone X som kanskje får mest oppmerksomhet i dag. Du får en ekstremt god brukeropplevelse, paret med et økosystem av apper og tilbehør som fortsatt holder voldsomt høy kvalitet. Dette er også den første generasjonen iPhone som er vanntett. Den største ulempen her er mange Apple-spesifikke løsninger som over tid kan oppleves som et gjerde som låser deg inne. Men så fungerer også økosystemet svært godt. Et supert kamera og solide sikkerhetsfunksjoner i iOS 11 hører til.

Til rett under 6000 kroner sniker iPhone 7 seg såvidt under prisgrensen vi har satt, men om du vil ha en større iPhone-variant er iPhone 6S Plus også et ålreit alternativ til omtrent samme pris.

Velg denne om du trenger: Flott kamera, enkel og lynrask brukeropplevelse, vanntett telefon og et økosystem som henger uvanlig godt sammen med tilbehør og apputvalg. 4,7 tommers skjerm gjør telefonen ganske kompakt.

Hopp over denne om du: Ikke vil bli innelåst i Apples forholdsvis kostbare økosystem, du ønsker friheten Android kan by på eller du trenger større skjerm.

 

Mistenkte modeller

Det er ikke alle telefoner vi rekker å teste med en gang, og noen ganger bruker modellene litt tid på å komme til Norge. Telefonene vi tar med i denne avsluttende kategorien er modeller vi ikke har teste. Men vi tar dem likevel med ettersom spesifikasjoner, pris og eventuelle førsteinntrykk ved lansering gjør at de virker svært aktuelle. Disse telefonene går inn i listen over når de er testet, eller tas vekk om de ikke oppfyller forhåpningene.

Siden telefonene ikke er testet kan begrunnelser og tekst endre seg noe ved publisering av test.

Motorola Moto X4 64GB

Rimelig og stilig

Motorola Moto X4 64GB

Motorola lanserte Moto X4 under årets IFA-messe. Telefonen er tradisjonelt utformet, med rammer rundt skjermen og Motorolas sedvanlige fingerleser under skjermen. Den er i tillegg vanntett, og Motorola gjorde et stort poeng av at den kan sende lyd til inntil fire (!) samtidige Bluetooth-mottakere. Telefonen har en nokså uvanlig kameratut på baksiden, som er utformet omtrent som ringen rundt urskiven på en klokke. Gitt at vi kjenner Motorola godt fra før, vet vi at de har en tendens til å få magiske brukeropplevelser ut av svært enkel maskinvare. Moto X4 har litt over middels kraftig innmat, så om programvaren yter like godt som i andre Motorolaer er dette en lynende kjapp telefon å bruke. Moto X4 er på vei inn til test.

Velg denne om du trenger: Tett og rask telefon, med ålreit kamera og mulighet til å sende lyd trådløst til flere mottakere.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller ønsker topp målt ytelse i tillegg til den gode opplevde ytelsen. Ikke liker telefoner bygget i glass.

HTC U11 Life 32GB

Ren Android fra HTC

HTC U11 Life 32GB

U11 Life er den første Android One-telefonen som kommer i vanlig salg i Norge. Disse telefonene kan sammenliknes med modellene som før fikk tilnavnet Google Edition. Det er altså en HTC-telefon som kjører Googles originale Android-programvare fremfor HTCs versjon. Det burde bety rask og god brukeropplevelse, og hyppige oppdateringer rett fra Android-skaperne. Som de andre U11-modellene er Life-varianten vanntett, og den støtter klemmefunksjonen Edge Sense, som lar deg skru på kameraet eller andre favorittfunksjoner ved å klemme på mobilrammen. Vi har allerede testet én Android One-telefon i form av Xiaomis Mi A1, som gjorde det svært godt i test - den selges ikke i vanlige butikker, men hvis du lurer på hvordan Android One-telefoner kan være å bruke finner du testen her.

Velg denne om du trenger: Helt ren Android og ålreit maskinvare for pengene. Stabil og god brukeropplevelse er overhengende sannsynlig.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller vanligvis setter pris på funksjonene i produsenttilpassede mobilmenyer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen