Guide Databaseskolen – Del 2

(Bilde: Shutterstock/ Michelangelus/ phipatbig/ Pixel-3D)

Slik finner du den lille nålen i den enorme høystakken

Vi viser deg hvordan du faktisk finner informasjon i en database.

Databaser ligger i bunn av de fleste funksjoner på verdens nettsider. Skal du lagre informasjon og vise det til brukeren senere, som en artikkel, e-post-adresser og annen nytteinformasjon, er databaser det beste alternativet for å lagre denne informasjonen.

I forrige del av denne guiden lærte vi deg å opprette en database, og hvordan du endret en databasetabell. I dag skal vi tar for oss hvordan du filtrerer informasjonen fra denne på enkelt vis, slik at du får ut den informasjonen som faktisk er av interesse. Så langt ligger det dessverre ikke så mange rader i denne databasen, om du ikke har satt inn noen selv.

Prosessen med å legge inn rader i tabellen er dog ganske repetitiv, så for den som føler for å ta en liten snarvei og ikke gjøre hele jobben med å populere databasen sin selv, har vi laget en ferdig eksempeltabell som du kan laste ned og importere.

Bruk vår database

Via administrasjonsgrensesnittet i nettleseren kan du imortere databasefilen vår. Du kan også jobbe direkte i databasen herfra, men dette dekker ikke vi i denne guiden.
Via administrasjonsgrensesnittet i nettleseren kan du imortere databasefilen vår. Du kan også jobbe direkte i databasen herfra, men dette dekker ikke vi i denne guiden.

For å ta i bruk eksempeldatabasen, laster du ned denne fila for så å importere den til din egen database. Dette gjør du via localhost her. Om du har satt passord på databasen din må du oppgi dette for å komme inn i administrasjonsgrensesnittet, som har brukeren «root» som standard.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen