Det finnes mye bra i bruktmarkedet – her er tre eksempler!

Guide Bruktmobilmarkedet

Det finnes mye bra i bruktmarkedet – her er tre eksempler! (Bilde: Kurt Lekanger, Niklas Plikk, Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/montasje)

Dette er de beste bruktmobilkjøpene du gjør akkurat nå

Kan spare deg for tusenvis av kroner.

Er du glad i å ha flunkende ny mobil, eller ødelegger mobilen ofte? Da er du ikke alene – nordmenn ser ut til å bytte telefon over en lav sko, og bruker ifølge Elektronikkbransjen stadig mer penger for å kjøpe de nyeste toppmodellene

Som et pengesterkt folk er det klart at mange har midlene til dette, men det er jo alltid penger man heller gjerne skulle ha brukt på noe annet.

Det mange kanskje ikke tenker på er at man fort kan knabbe nesten splitter nye modeller til skampris på bruktmarkedet. Da tenker vi selvsagt spesielt på Finn.no, men også de mindre kjente konkurrentene Shpock, letgo og 'Tise.

Om du aldri har kjøpt mobil brukt før, kan dette kanskje høres litt skummelt ut. Er selgeren en svindler? Oppgir han eller hun korrekt informasjon om produktets tilstand? Og vil telefonen i det hele tatt komme fram? For å dempe angsten litt og gjøre deg bedre rustet til å begi deg ut i bruktmarkedet, har vi allerede skrevet denne guiden til 4 ting du burde tenke på når du kjøper mobil brukt.

Det finnes nå en liten bråte bruktmarkeder i Norge – og det er her du kan gjøre ditt neste mobilkupp!. Foto: Michael Selbekk, Tek.no/Finn.no/Letgo/Shpock/'Tise/montasje

Her skal vi imidlertid også hjelpe deg litt: i denne artikkelen gir vi deg konkrete anbefalinger til modeller du bør kikke etter om du skal handle bruktmobil.

Vi gått gjennom rubbel og bit av det vi vet om av bra telefoner på Finn.no og de andre bruktmarkedene, og trukket frem modellene som kommer best ut sett opp mot tilgjengelighet, pris og funksjonalitet.

Men det er slett ikke slik at modellene vi trekker frem her er utgått fra salg enda – snarere tvert imot. En modell selges gjerne i to-tre år før den forsvinner fra nymobilmarkedet, men synker i den perioden drastisk i pris. Derfor har vi også lagt inn direktelenker til prissammenligningstjenesten Prisguide.no (Kommersiell partner) slik at du også kan se hva mobilen koster ny, om du allikevel ikke skulle begi deg ut i bruktjungelen.

På denne siden trekker vi frem de dyrere alternativene som gir mest mulig ytelse per krone, mens du på side to vil finne hverdagsheltene – billige mobiler som gjør vei i vellinga i det daglige.

Fikk du med deg de andre delene av bruktmobilguiden vår?

Godt bruktmobilkjøp – Sony Xperia XZ

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Til tross for at det bare er ett år siden Sony lanserte sin Xperia XZ, fremstår telefonen knapt mindre markedsaktuell i dag. Den er stadig lynende rask, har et kamera som er svært godt og et vanntett skall i nesten utelukkende anodisert aluminium og glass.

Sony kjørte med denne modellen på med en helt ny designfilosofi, med skarpere kanter oppe og nede. Samtidig kom det mange godbiter på kjøpet, deriblant optisk stabilisert kamera med laserfokus, USB Type-C i bunnen og videostabilisering som slår det meste annet der ute.

Med en startpris på godt over 6 000 kroner var dette for kun et år siden en av de dyreste modellene i markedet, kun slått av enkelte iPhone-modeller og Android-flaggskip.

Nå er historien en ganske annen: fra og med rundt 3 000 kroner får du mer eller mindre plettfrie modeller i bruktmarkedet. Da snakker vi mye mobil for pengene!

Sony Xperia XZ

Xperia XZ på nymobilmarkedet

Sony Xperia XZ

Xperia XZ har falt ganske mye i pris på nymobilmarkedet også – nesten 2 000 kroner, faktisk! Dermed er den ett av de mer lukrative kjøpene du kan gjøre også her, om du absolutt vil ha flunkende fresh mobil. Blant høydepunktene kan nevnes en rykende rask prosessor, skarp og lyssterk skjerm, svært godt kamera med god stabilisering og laserfokus – samt den velkjente vanntettheten fra Sony. 

Godt bruktmobilkjøp – Samsung Galaxy S7/S7 Edge


Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Om du har fulgt med på oss på Tek en stund, har du med stor sannsynlighet fått med deg at vi falt fullstendig pladask for Samsungs Galaxy S7 og storebroren Galaxy S7 Edge da de var inne til test.

Det var da heller ikke uten grunn – her tok Samsung sjumilssteg hva angikk bruksopplevelse og funksjonalitet. Stadig er dette noen av mobilene vi anbefaler oftest, spesielt fordi de nå har sunket dramatisk i pris.

Lillebror Galaxy S7 koster generelt noe mindre enn den prangende S7 Edge med buet skjerm, men på bruktmarkedet har begge mer enn halvert lanseringsprisen og vaker i underkant av 3 000 kroner.

Til den prisen får du det som fortsatt er ett av markedets desidert beste kamera (spesielt i dårlig lys), en vanntett kropp (forutsatt at telefonen ikke er knust), kraftig prosessor og metall og avrundet glass rund baut. S7-modellen må faktisk også kunne sies å være litt kompakt, med under 5-tommer stor skjerm!

Samsung Galaxy S7 32GB

Galaxy S7 på nymobilmarkedet

Samsung Galaxy S7 32GB

Som du sikkert skjønte av teksten over, er det svært lukrativt å kjøpe Galaxy S7 brukt. Fullt like lukrativt er det ikke på nymobilmarkedet, men selv her har prisen falt med omtrent 1 500 kroner siden lansering. Dermed er det også gode muligheter for å gjøre et knallkjøp her – og du vil neppe merke forskjell fra en av årets toppmodeller.

Godt bruktmobilkjøp – Apple iPhone 6S/6S Plus

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Ok, ok... denne telefonen trenger neppe noen stor introduksjon. iPhone 6S er en kjent og kjær skapning for de fleste, rett og slett fordi det er en iPhone (noe vi nordmenn kjøper mye av). Men det er en god grunn til at det er akkurat denne versjonen av iPhone vi anbefaler å kjøpe brukt, fremfor generasjonen før og etter.

iPhone 6S ser kanskje lik ut som forgjengeren iPhone 6, men stort sett overalt snakker vi om en splitter ny telefon rent spesifikasjonsmessig. Kameraet fikk høyere oppløsning og fasedeteksjon, skjermen ble trykksensitiv og mer lyssterk, prosessoren sterkere og hele innmaten generelt litt bedre. 

Men enda viktigere: konstruksjonen ble markant mer sofistikert og robust. I iPhone 6 benyttet Apple nokså famøst en eldre type aluminium, som viste seg å både bøye seg og brekke etter en tids bruk. Faktisk har stort sett alle iPhone 6 og 6 Plus undertegnede har reparert vært bøyd i en eller annen grad.

iPhone 6S og 6S Plus fikk derfor en sterkere type aluminium, som langt på vei kurerte problemet. Apple festet også skjermen med lim, og vanntettet store deler av innmaten. Totalt sett snakker vi rett og slett om en mye, mye mer holdbar enhet enn generasjonen før. Den nåværende generasjonen anbefaler vi rett og slett ikke fordi den er for dyr. iPhone 6S-generasjonen starter derimot på rundt 2 700 kroner for et strøkent eksemplar i bruktmarkedet nå. Da snakker vi faktisk ganske mye iPhone for pengene (noe som er ganske umulig når de er nye)!

Apple iPhone 6S 16GB

iPhone 6S på nymobilmarkedet

Apple iPhone 6S 16GB

Mange som kjøper iPhone ønsker noe plettfritt, sikkert og pent og pyntelig. Nå er dette helt oppnåelig på bruktmarkedet også, men om du skal være sikker på at ingen andre klåfingrede nordmenn har vært borti telefonen din har iPhone 6S også falt ganske mye i pris som nymobil. Den er langt fra billig sett mot konkurrentene, men den er stadig et langt bedre kjøp enn eksempelvis etterfølgeren sin, iPhone 7.

Godt bruktmobilkjøp – HTC 10/10 Evo

Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

HTC er en produsent som var på høyden da Android var nytt, og i et par tre år etterpå. Siden har det gått litt mer trått i nymobilsalget, til tross for flere gode og lekre toppmodeller i One-serien. De hittil siste One-toppmodellene (jada, vi vet de droppet One-navnet), HTC 10 og 10 Evo, viste seg imidlertid svært lovende på flere områder, uten å noen gang slå gjennom helt. 

Én av hovedgrunnene til det var prisen, samt at HTC ikke har en spesielt sterk merkevare eller kundebase her til lands. Det sistnevnte har kanskje ikke forbedret seg stort, men det førstnevnte har tidens tann nokså effektivt tatt hånd om.

Telefonenes nypris er nå mer enn halvert, og dermed fremstår de med ett mye mer attraktive enn før. Vi snakker her om kraftige saker, både prosessor- og spesifikasjonsmessig. Skjermene er svært høyoppløste på begge modellene, kameraene generelt svært gode for de fleste formål og programvaren ren og pen.

Men det mest slående må nesten være designet. Aluminiumsskallet som pryder både 10 og 10 Evo er noe av det lekreste som er produsert for en smarttelefon, owg alt oser kvalitet. Legg til markedets beste lydløsning direkte fra mobilens høyttalere, og du har en solid pakke – som nå også er falt mye i pris.

HTC 10 Evo

HTC 10 (Evo) som nymobil

HTC 10 Evo

Som nevnt er det to 10-modeller der ute, og det er noen viktige forskjeller på dem. Én av dem er størrelsen, en annen er vanntetting. Det sistnevnte har kun 10 Evo, som også er størst. Den er også billigst ny – billigere enn HTC 10. Begge er imidlertid gode telefoner, så sjekk gjerne etter begge i bruktmarkedet når du leter!

Godt bruktmobilkjøp – Huawei Honor 8/Huawei P9

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei er et selskap som har hatt mye medvind verden over de siste årene, også her til lands. Fra fjoråret av fikk de også dreisen på både design og byggekvalitet, ikke minst med toppmodellen P9 og storebror P9 Plus. Litt senere kom også en tredje modell med omtrentlig samme innmat, men denne gangen gjennom undermerket Honor.

Honor 8 og toppmodellen P9 deler omtrent all innmat, og er dermed omtrent akkurat like raske og gode i bruk – men designmessig skiller de seg kraftig fra hverandre. Der sistnevnte ble lansert med et ganske så kjedelig (men pent) aluminiumsskall som innpakning, fikk Honor 8 en griselekker bakside i glass.

Samtidig er den også altså mer knuselig. Det blir dermed et spørsmål om smak og behag – men det som ikke er et spørsmål er prisen. Her var de to telefonene konkurransedyktige allerede fra lansering, og etter som tiden har gått har de ikke akkurat blitt mindre attraktive.

På bruktmarkedet kan du nå få deg en av fjorårets desidert kraftigste mobiler for rundt 2 000 kroner, og da snakker vi enormt med mobil for pengene!

Huawei P9

Huawei P9 som nymobil

Huawei P9

Huawei P9 er altså «originalen», og selges til omtrent 3 600 kroner ny. Honor 8 er noe billigere, men uansett hvilken du velger får du lynrask prosessor, svært god skjerm, et dobbel og godt kamera bak og fingeravtrykksleser. Og et snasent design, da! Om du trenger enda mer fancy innpakning og mer funksjonalitet, kan du også se til P9 Plus, som blant annet var første Android-telefon ut med trykksensitiv skjerm. 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Sjekk ut neste side om du vil ha absolutt mest mulig telefon for minst mulig penger!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen