GUIDE: Bruktmobil Slik sparer du tusenvis av kroner på ditt neste mobilkjøp

Guide Bruktmobil

(Bilde: Montasje)

Slik sparer du tusenvis av kroner på ditt neste mobilkjøp

Her er noen modeller som gjør jobben til tross for alderen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke bare lett å vite hva man skal se etter hvis man først bestemmer seg for å kjøpe en mobiltelefon på bruktmarkedet. For å hjelpe deg på veien, har vi gått gjennom rubbel og bit av det vi vet om av bra telefoner på Finn.no, og sjekket bruktprisene og tilgjengeligheten akkurat nå.

På denne siden viser vi de dyrere (og mer spenstige) alternativene, for deg som behøver topp ytelse til en rimelig penge.

Dersom du heller ser etter en mobil som vil fungere utmerket i hverdagen, men som koster deg så lite som mulig, vil du kanskje heller bla om til side to. Der tar vi for oss hverdagsheltene, altså billige mobiler som gjør vei i vellinga i det daglige.

Men først skal vi altså ta en titt på telefonene du får mest mulig ytelse ut av for lavest mulig pris!

Fikk du med deg de andre delene av bruktmobilguiden vår?

Sony Xperia Z2/Xperia Z1

Xperia Z1 har 5 tommers skjerm.
Xperia Z1 har 5 tommers skjerm. Foto: Sony

Da Xperia Z2 og Xperia Z1 to ble lansert for henholdsvis ett og 1 1/2 år siden, var de begge to monstermobiler med ekstremt gode spesifikasjoner. Det er de forsåvidt fortsatt, men brukte utgaver av disse to er i mange tilfeller kuttet med 2/3 i skrivende stund. Ergo: her får du mye mobil for pengene. 

De er nesten identiske. Begge to er vanntette, har åpen minijack-utgang og støtte for induksjonslading. Begge har dessuten fått nyeste Android-versjon, altså 5.1 Lollipop. Begge er bygget utelukkende i metall og glass, men Z2 har en litt større skjerm på 5,2 tommer mot Z1 sin 5 tommer store skjerm. 

Xperia Z2 ble omtalt som en «himmelsk mobiltelefon» da den ble testet her på huset.
Xperia Z2 ble omtalt som en «himmelsk mobiltelefon» da den ble testet her på huset. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Begge kjører dessuten på Snapdragon 800-prosessor eller nyere, så farten burde det ikke være noe å si på. Kort oppsummert får du :

 • Premium byggematerialer i glass og metall
 • Kamera på 20,7 megapiksler
 • Lynkjapp prosessor
 • Android 5.1 Lollipop
 • Vanntett mobil
 • Full HD-skjerm (1 920 x 1 080)
 • Z2 fra ca. 1 800 kroner (3 585 kroner ny)
 • Z1 fra ca. 1 500 kroner (2 895 kroner ny)

TIPS: Xperia Z1 leveres med en egen skjermbeskytter over glasset. Denne kan fjernes, og gjøre skjermen mye penere og mer ripebestandig. Det er også mulig å titte på Xperia Z1 Compact hvis du ser etter en mindre mobil. Bortsett fra mer lommevennlig størrelse er denne helt identisk med Z1.

Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 er vanntett, og kjører Samsungs etterhvert godt kjente brukergrensesnitt på toppen av Android.
Galaxy S5 er vanntett, og kjører Samsungs etterhvert godt kjente brukergrensesnitt på toppen av Android. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette var Samsungs foreløpig siste toppmodell i plast, og om du ser bort i fra at premiumfølelsen uteblir noe kan S5 være en knallbra mobil. Her får du en rask Snapdragon 801-prosessor, 16 megapikslers kamera og vanntett mobil. I tillegg har du mulighet til å ta av bakdekselet, og enkelt bytte batteri og minnekort om du skulle trenge det.

Galaxy S5 har et ess i ermet som få andre på denne listen kan matche: fingeravtrykksleser. Den sitter i hjemknappen.

Mange har også hatt en Samsung-mobil før, og vil fort kjenne seg hjemme i Samsungs hjemmesnekrede univers. I skrivende stund får du rundt 70 treff på Galaxy S5 med søkekriteriene våre på plass. Går du for en slik, får du:

 • 5,1-tommers Full HD-skjerm (1 920 x 1 080)
 • Kamera på 16 megapiksler
 • Vanntett mobil
 • Android 5.1 Lollipop
 • Et velprøvd Samsung-grensesnitt
 • Fingeravtrykksleser
 • Galaxy S5 fra ca. 2 200 kroner (3 985 kroner ny)

TIPS: Forrige modell i serien, Galaxy S4, kom også i en oppgradert versjon kalt S4 4G+. Denne har nesten samme prosessor som S5, og skulle du snuble over en slik er sjansen stor for at den vil koste en del mindre enn en S5. Da gir du imidlertid avkall på vanntetthet og bedre kamera.

LG G3

LG G3 har ekstremt god skjerm...
LG G3 har ekstremt god skjerm... Foto: LG

LG G3 slo ned som en aldri så liten bombe da den ble lansert. Før noen andre produsenter så mye som hadde fått snudd seg rundt, hadde LG presset vanvittige 2 560 x 1 440 inn i en 5,5 tommers skjerm. Oppløsningen var hinsides, og en tilnærmet samlet mobilverden mente dette måtte være den beste mobilskjermen noensinne.

Nuvel. Det er ikke bare fordeler med så høy oppløsning, og Full HD er skarpt i massevis det også. Du skal imidlertid ikke kimse av G3 av den grunn, for her får du i både pose og sekk.

Prosessoren er den samme som i Xperia Z2 og Galaxy S5, skjermen er større og den interne lagringsplassen ofte dobbelt så stor. G3 ble nemlig levert i både 16 og 32 GB, så vær litt obs på dette når du leter. Fronten er dessuten svært godt utnyttet, med ekstremt tynne rammer. Det kanskje mest negative med telefonen, er baksiden som suger til seg fingeravtrykk samt også knappeplasseringen.

...men noen vil kanskje reagere på at knappene er på baksiden.
...men noen vil kanskje reagere på at knappene er på baksiden. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Alle knappene er nemlig plassert bakpå telefonen. Det ligger heller ikke så mange eksemplarer av denne ute på Finn. Faktisk i underkant av 20 eksemplarer i skrivende stund. Skulle du snuble over et godt tilbud, er imidlertid totalpakka svært god:

 • Knallbra 5,5-tommers skjerm på 2 560 x 1 440 piksler
 • Kjapp prosessor
 • «Vegg-til-vegg»-skjerm
 • Kamera på 13 megapiksler med laserfokus
 • Android 5.1 Lollipop
 • LG G3 fra ca. 1 900 kroner (3 249 kroner ny)

HTC One (M8)/One (M7)

HTC One-serien er griselekkert designet. Her HTC One (M7).
HTC One-serien er griselekkert designet. Her HTC One (M7). Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

HTC One (M8) og One (M7) er noen av de sjeldneste telefonene som ligger på Finn, nettopp fordi de solgte ekstremt dårlig her til lands (og overalt, egentlig). Det er det imidlertid ingen god grunn til, ettersom begge to er kledd i det kanskje flotteste designet mobilverdenen har sett på lang tid. 

Her er det metall som gjelder hele veien rundt, og byggekvaliteten er kompromissløs. HTC har også et flott og intuitivt grensesnitt, samt et kamera med svært spesiell og lyssterk optikk.

One (M8) har to kameraer bak, som lar deg gjøre en rekke triks. Byggekvaliteten er dessuten utsøkt.
One (M8) har to kameraer bak, som lar deg gjøre en rekke triks. Byggekvaliteten er dessuten utsøkt. Foto: HTC

One (M8) har en 5,1 tommer stor skjerm, mens One (M7) må klare seg med 4,7 tommer. Oppløsning og skjermype er den samme, hvilket betyr Full HD og knallgodt bilde. Førstnevnte har imidlertid en ganske mye raskere prosessor enn One (M7), og også et dobbelt hovedkamera. Begge to har klasseledende stereohøyttalere foran, som kan spille skikkelig høyt.

Det kanskje største ankepunktet er kameraet, som grunnet lysfølsomheten bare er på 4 megapiksler. Det er heller ikke særlig mange av disse ute på Finn, men folk pleier heldigvis å være litt skeptiske til å kjøpe HTC.

Det gir deg nemlig mulighet til å prute ganske mye. Kort oppsummert får du her:

 • Griselekker design
 • Knallgod Full HD-skjerm
 • Android 5.1
 • Stereohøyttalere få kan matche
 • Lyssterk optikk
 • En telefon få andre har maken til
 • One (M8) fra ca. 2 500 kroner (4 690 kroner ny)
 • One (M7) fra ca. 1 400 kroner (selges ikke lenger ny)

TIPS: Her gjelder det å prute, spesielt på One (M8).

iPhone 5S/5/5C

Vi må nødvendigvis ha med noe annet enn Android også, men fra Apples side er det lite å velge mellom. iPhone 6 er fortsatt alt for dyr til å være et gunstig kjøp, men dersom du klarer deg med 4-tommers skjerm er iPhone 5S et godt alternativ. Her får du Apples iOS-grensesnitt, med alle dets fordeler og ulemper. Menyene pleier å flyte raskt, men du tvinges inn i et annet univers der mye er proprietært og lite samarbeidsvillig med annen teknologi i huset.

iPhone 5S er det ypperste av det ypperste i et lommevennlig format.
iPhone 5S er det ypperste av det ypperste i et lommevennlig format. Foto: Apple

Kameraet på iPhone 5S er gjennomført bra og kjempeenkelt å bruke, men lavoppløst og i liten grad innstillbart sammenlignet med stort sett alt annet på markedet.

Byggekvaliteten på telefonen er kompromissløs, og rivaliserer den på HTC One-serien. Her får du også fingeravtrykksleser i hjemknappen, og i motsetning til mange andre fingeravtrykkslesere fungerer faktisk denne stort sett alltid. En stor ulempe med iPhone 5S – og alle andre iPhoner – er den manglende minnekortstøtten. Av den grunn frarådes det sterkt å gå for en 16 GB-modell, og heller se etter versjonen med 32 eller 64 GB.

Da begynner imidlertid prisene å bli ganske stive, noe som også er iPhone 5S sitt store ankepunkt. Du kan få en noe hyggeligere pris ved å se etter en iPhone 5 eller en iPhone 5C, men da med svakere prosessor, dårligere kamera og manglende fingeravtrykksleser. iPhone 5C er også bygget i plast, ikke metall. Samlet finner du imidlertid et vell av annonser der ute for disse tre, selv hvis du spesifikt søker etter modellen med 32 eller 64 GB.

iPhone 5C til venstee, iPhone 5 til høyre. Disse er en god del billigere enn iPhone 5S.
iPhone 5C til venstre, iPhone 5 til høyre. Disse er en god del billigere enn iPhone 5S. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Men tilbake til den mest aktuelle modellen. Kort oppsummert gir iPhone 5S deg:

 • Fargesterk (lavoppløst) 4-tommers skjerm (1 136 x 640)
 • Lommevennlig størrelse
 • iOS 8
 • Fingeravtrykksleser
 • Knallgod byggekvalitet
 • Superenkelt kamera på 8 megapiksler
 • iPhone 5S 32 GB fra ca. 3 000 kroner (5 490 kroner ny)
 • iPhone 5 32 GB fra ca. 2 000 kroner (selges ikke lenger ny)
 • iPhone 5C 32 GB fra ca. 1 800 kroner (2 795 kroner ny, men kun med 8 GB)

Nokia Lumia 930/925

Lumia 925 er fortsatt en svært god telefon – og blir enda bedre med Windows 10.
Lumia 925 er fortsatt en svært god telefon – og blir enda bedre med Windows 10. Foto: Nokia/Microsoft

Endelig får Windows Phone et etterlengtet bidrag i listen vår, og det med rette. Nokia Lumia 930 og Lumia 925 er en telefon som i liten grad vurderes av de fleste, rett og slett på grunn av operativsystemet. Men Windows Phone har de siste årene kommet i stadig bedre versjoner, og slik det arter seg i dag står det ikke tilbake for hverken Android eller iOS. 

Lumia 930 er kanskje den mest aktuelle av de to, med langt bedre kamera på hele 20 megapiksler og 5 tommers AMOLED-skjerm med Full HD-oppløsning.

Lumia 925 er har på sin side en 4,5-tommers skjerm på 1 280 x 768 piksler, og et kamera på 8 megapiksler. I likhet med 20 megapikslers-kameraet er dette også Carl Zeiss-optikk, og bra saker. AMOLED-skjermene er dessuten lysår foran mange LCD-skjermer der ute, og sammen med metallramme er kvalitetsfølelsen tilstedeværende – både hos Lumia 930 og Lumia 925. 

Lumia 930 er toppmodellmateriale så det holder.
Lumia 930 er toppmodellmateriale så det holder. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Begge kjører for øvrig Windows Phone 8.1, og vil bli oppdatert til Windows 10 om rundt en måned. Det ligger imidlertid ikke særlig mange av disse der ute, men de som ligger der er til gjengjeld svært billige i forhold til prisen. Om du tør å satse på Windows Phone, er det lite som hindrer deg fra å gjøre et regelrett kupp akkurat nå – Lumia 930 er tross alt fortsatt toppmodellen i serien. Her får du:

 • Lekker innpakning i metall
 • 32 GB intern lagring
 • Fantastisk kamera
 • Windows Phone 8.1 (snart Windows 10)
 • Raskt brukergrensesnitt
 • Fargesterk AMOLED-skjerm
 • Lumia 930 fra ca. 1 800 kroner (2 995 kroner ny)
 • Lumia 925 fra ca. 1 000 kroner (selges ikke lenger ny)

Sjekk ut neste side om du vil ha absolutt mest mulig telefon for minst mulig penger!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen