Guide
(Bilde: Shutterstock/ Zoran Vukmanov Simokov/ Daniiel)

Bli genierklært med disse smarte Dropbox-triksene

Det er utrolig hvor mye rart du kan bruke den blå boksen til.

Flere år har allerede gått siden Dropbox ble lansert, og med det revolusjonerte deling av filer mellom venner og familie, så vel som studenter og kollegaer. Med ett føltes e-post-vedlegg som et utyske fra forrige årtusen, og samarbeid på tvers av både dokumenter og landegrenser ble så enkelt at «alle» installerte den smarte applikasjonen.

Etter at Dropbox nærmest over natten erobret verdens datamaskiner, har mange utfordrere meld seg, men ingen har foreløpig nådd den samme utbredelsen og respekten som den smarte blå.

Prinsippet er enkelt: Dropbox installeres og legger seg beskjedent i bakgrunnen på maskinen din. Programmet speiler alt innholdet du legger i den spesielle mappen den lager for deg mot en ekstern server i skyen, slik at andre igjen kan knytte seg til denne. På den måten kan man umiddelbart dele filer på tvers av enheter med andre personer eller seg selv, bare ved å dra eller kopiere filene inn i mappen.

Et velkjent bruksområde av Dropbox utover fildeling, er blant annet sikkerhetskopiering av viktige dokumenter og bilder. Men som en ekstern skytjeneste som alltid er parat, er potensialet som mye større.

En verden av muligheter

Det ville vært supert om de som ennå ikke har installert Dropbox bare kunne se å fått ut fingeren, men slik er det nå en gang ikke. Derfor finnes det applikasjoner som lar disse skilpaddene sende filer rett til Dropbox-en din uten å installere det selv. Visste du også at du enkelt kan bruke Dropbox-en din som et netthotell?

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen