GUIDE: Beste Apple TV-apper Her er alt du bør laste ned, og  ikke  laste ned, til din Apple TV

Guide Beste Apple TV-apper

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV

Sjekk ut vår oppdaterte app-liste.

Noen av de tøffeste spillene og appene for Apple TV krever håndkontroll for å fungere godt. Selv om vi liker den nye fjernkontrollen som hører til Apple TV, kommer berøringsfeltet, gyroskopet og de få knappene til kort i en del av de mest intense situasjonene.

At mer tradisjonelle håndkontrollere også har langt flere knapper å trykke på, og analoge stikker, kommer veldig godt med.

Appene vi har plukket ut her er svært gode dersom du har en håndkontroll, men altså mindre egnet uten. Har du ikke en håndkontroll som passer til bør du altså styre unna disse.

En forbedring siden første utgave av Apple TV og tvOS, er at Apple TV varsler meget tydelig om spillene som krever håndkontroller for å virke. Det har alltid blitt oppgitt i appbeskrivelsen, men nå må man gjennom en egen skjerm for å bekrefte at man vet om kravet. Dermed slipper man å bli overrasket eller bruke penger på apper som ikke fungerer skikkelig kun med fjernkontrollen.

Verdt å merke seg er det at boksen kun støtter kontrollere med Apples eget MFi-merke. Altså kontrollere laget for iOS og tvOS. Ordinære Bluetooth-kontrollere, eller håndkontroller til andre konsoller, vil altså ikke fungere her.

Vi har testet appene med en Steelseries Nimbus, men det finnes også en rekke andre leverandører som har tilsvarende utstyr. Mest kjent er muligens Mad Catz.

Geometry Wars

Geometry Wars er et utmerket spill på mange plattformer, men i utgangspunktet ikke på Apple TV. Her er nemlig behovet for en bedre kontroll enn fjernkontrollen som hører til svært påtakelig. Berøringsflaten styrer hvor du flyr, men stort mer får du ikke kontroll over. Selv den lille kontrollen du får med den medfølgende fjernkontrollen føles knotete og lite intuitiv.

Geometry Wars koster 95 kroner på Apple TV, om du ikke har kjøpt spillet fra før. Det er en relativt høy pris å betale for et spill du kanskje ikke får glede av uten mer tilbehør. Har du derimot spillkontroller med MFi-merking (Apples sertifisering) fra før, er dette et meget godt valg for Apple TV.

Håndkontrolleren fører til at vi får full styring over romskipet vårt, og med høyre stikke kan vi velge hvilken vei vi skal skyte. Langt mer intuitivt enn om du bare har den medfølgende fjernkontrollen.

Pris: 95 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Ja

Utviklernes nettsider: Sierra.com/geometrywars

 

 

Zen Pinball

Flipperspill er gøy enten det er snakk om fysiske maskiner eller simulering på skjerm. Husker du tilbake til noen av de klassiske Pinball-spillene fra nittitallet kan det hende Zen Pinball er for deg. Men vær forberedt på å legge ut for mye mer enn selve applikasjonen.

Zen Pinball fremstår nemlig som en kjøpsfelle av dimensjoner. Du må lete en stund før du faktisk finner noen inkluderte brett. Det eneste vi fant har tittelen Sorcerer's Lair, og ligger gjemt midt mellom Portal-brettene og The Walking Dead-brettene. Ellers er det logoer her for Marvel, Fox, Star Wars, South Park og noen fotballrelaterte greier. Brettene som tilhører andre merkevarer koster 19 kroner å laste ned, mens de som er merket med Zen Studios bare koster 9 kroner.

Her bør du altså sette av en hundrelapp om du virkelig skal ha det moro, og ikke bare trykke rundt på det ene medfølgende brettet.

Vi gir likevel Zen Pinball en småvarm anbefaling, fordi det rett og slett er veldig gøy å spille. Brettene er til dels komplekse, og i motsetning til Pinball Dreams, Fantasies og alt hva de het på nittitallet, er det langt mer som foregår rundt selve brettet. I Portal-variantene må du hjelpe hovedpersonen komme seg fra a til b ved å treffe riktig. I Star Wars-brettene kan du for eksempel hjelpe Rey fra The Force Awakens med å få drift i et romskip igjen.

Spillet er morsomt nok med fjernkontrollen som følger med Apple TV, der du sveiper for å aktivere flipperne. Men dette duger bare til enkel spilling og tidsfordriv. Skal du slå toppskårer må du frem med håndkontrolleren, som tillater langt mer frenetisk trykking. Opplevelsen blir mange ganger nærmere den vi er vant til fra de store maskinene.

Pris: Gratis, inkluderer ett brett - andre kan kjøpes for 9 eller 19 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: -

Utviklernes nettsider: Zenpinball.com

Vi har samlet noen apper du bør styre unna på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen