GUIDE: Beste Apple TV-apper Her er alt du bør laste ned, og  ikke  laste ned, til din Apple TV

Guide Beste Apple TV-apper

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV

Sjekk ut vår oppdaterte app-liste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har gjennom en årrekke antatt at værsyke er noe som først og fremst rammet nordmenn. Vær fyller gjerne dødtid i heiser, rundt lunsjbordet eller andre steder der anekdoter om de siste dagers hendelser kanskje kommer til kort.

Til tross for at vi fra naturens side er utstyrt med store mengder vær, og at TV-reklamene våre av og til handler om traktorer som blåser bort på vestlandet, er vi ikke alene om vår fascinasjon for skiftende skydekke.

Det er i hvert fall helt tydelig på apputvalget for Apple TV. Det rett og slett bugner av værapplikasjoner for den lille boksen. Noen av dem kjefter på deg mens andre ikke bryr seg om annet enn din lille flekk på kloden. Selvsagt finner du også tradisjonelle værapplikasjoner av typen vi kjenner godt fra mobilen. Her er noen av de beste.

PS! Pussig nok glimrer fortsatt alle de tre kjente norske værtjenestene med sitt fravær her. Hverken Yr, Storm eller Pent er å finne i utvalget. Spesielt Yr, som har blitt et globalt fenomen, bør kjenne sin besøkelsestid, om de ikke skal havne i bakleksa mot større internasjonale aktører.

Weather Live

Akkurat som det fins verdensur er Weather Live et verdensværvarsel. Du kan legge til byer og steder du ferdes i på en oversiktsskjerm slik at du enkelt ser for eksempel hvordan været vil bli i London, dersom du skal dit.

I tillegg kan du klikke på hvert enkelt «stedskort» for å få opp det detaljerte værvarselet for stedet. Du får se hvordan været er akkurat nå, og du kan få opp varsel for en stund fremover, enten i timer eller dager fra nå.

Designet er mildt sagt lekkert, og innholdet er informativt. Dette er en av de beste værapplikasjonene vi har støtt på.

Pris: 29 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Ja

Utviklernes nettsider: Apalon.com

Carrot Weather

«Kjære kjøttsekk. Vær klar over at eventuelt ekstremvær du opplever etter å ha lastet meg ned er helt tilfeldig.»

Slik innleder værroboten Carrot Weather sitt forhold til deg. Den frekke værmelderen har eksistert på Mac en god stund, men har nå funnet veien til Apple TV. Den er ikke alltid så smart, så det kan tenkes at du får et helt annet værvarsel enn ventet når du kommer inn.

Etter å ha navigert oss vekk fra det som visstnok var et hemmelig sted, kan gulrotdamen inni boksen fornøyd rapportertere at «bleep bloop - det regner ørkenrotter og antiloper». Det meste her foregår på engelsk, og oversettelsene er våre. Dermed er ikke den meteorologiske gulroten like godt egnet for de aller yngste som for de voksne. Men det er definitivt en bittelitt annen opplevelse enn du får på Yr.no

Appen er noenlunde begrenset i hva den gjør, men mye er lagt opp rundt å velge nye lokasjoner for å se hvordan været er der. Et tullekart ved siden av stedsoversikten holder oss løpende oppdatert på hvor drager formerer seg, hvor folk som ser UFOer bor og hvor One Direction-fansen holder til. For å nevne noe. Hvis du er litt over gjennomsnittet opptatt av været, og har en skrue løs, er Carrot Weather for deg.

Pris: 39 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Nei, må kjøpes hvert sted

Utviklernes nettsider: Meetcarrot.com/weather

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen