GUIDE: Beste Apple TV-apper Her er alt du bør laste ned, og  ikke  laste ned, til din Apple TV

Guide Beste Apple TV-apper

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV

Sjekk ut vår oppdaterte app-liste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kanskje du hverken vil se på film eller spille spill. Hvorfor ikke boltre seg i noe av det rare Apple TV-boksen tilbyr? Det finnes stadig mer å velge i på plattformen, og bare på dagene som har gått siden vi første gang testet den, har appjungelen i App Store vokst til kraftig.

Her har vi plukket ut noen av de rare og relativt unyttige appene du kan laste ned. Vi starter med den kanskje snodigste av dem alle.

Periscope

Twitters videotjeneste Periscope har eksistert på mobilen en god stund, men har nå også inntatt Apple TV. På mobilen er i og for seg ikke appen så veldig kuriøs, ettersom konseptet går ut på å kringkaste seg selv fra nettopp mobilen til andre som titter på. Den kan kanskje ses på som en utvidelse av konsepter som Vine og Instagram-videoer, eller en alternativ variant av Snapchat der innholdet er åpent for dem som gidder å se på.

På storskjermen blir likevel dette noe litt annet. Vi åpnet vår lille prøvetur med å titte på at en dame blødde neseblod i butikken. Hjerter og kommentarer dukker opp på skjermen, men kort tid senere går vi litt lei av strømmen og bytter til noen andre som filmer en lagerbrann som blir slukket.

Vi vet ikke helt hva vi skal mene om Periscope på TV. Som brannkringkasteren viste kan dette potensielt være en slags nyhetskanal, men i sorteringen over mest populære kringkastere på verdensbasis kan vi også se at noen kringkaster sin første skoletime, og en hel rekke mennesker som kringkaster morgenbønnen. En god mos av nyttig og til dels uforståelig skrot.

Det er ingen loginløsninger her, og dermed kan du heller ikke følge faste kringkastere som du vet sender fornuftig innhold. Dermed står vi igjen med rotet i oversikten over mest populære klipp, og utvalgte strømmer fra storbyer rundtom i verden. Trenger du muzak til TV-en din kan Periscope være riktig valg. Den koster i hvert fall ikke noe.

Pris: Gratis

Kjøp for både tvOS og iOS: -

Utviklernes nettsider: Periscope.tv

 

GIFtv

GIFtv slik de presenterer seg selv. Tjenesten viser katter, såvel som mye annet, i form av en endeløs strøm animerte GIF-bilder.
GIFtv slik de presenterer seg selv. Tjenesten viser katter, såvel som mye annet, i form av en endeløs strøm animerte GIF-bilder. Foto: MacPaw Labs

Vi må snakke litt om animerte GIF-er. Du vet, dette horrible filformatet som sørget for at gamle nettsider ble litt ekstra stygge. Den gang på det glade nittitall, da få holdt seg for gode til å sette opp en animert veisperring for å indikere at her kom det til å dukke opp innhold.

GIF-ene er gamle, lavoppløste, støtter bare 256 farger. Vi hatet dem. Men i et tiår som domineres av rask underholdning i form av Snaps, Wines og alt mulig annet som går unna på få sekunder, har den gamle GIF-en fått sin renessanse. GIFtv viser deg en endeløs strøm av de mest populære småsnuttene fra nettstedet Giphy. Hver liten snutt settes til en smakebit musikk fra Apples butikk. Enkelt, gratis og morsomt. Nytteverdien? Ikke spør så dumt!

Pris: Gratis

Kjøp for både tvOS og iOS: -

Utviklernes nettsider: Macpaw.com/labs/giftv

Earthlapse TV

En rekke ulike strømmer av musikk og jordkloden som surrer rundt under oss. Utsikten skal forestille det innbyggerne på romstasjonen ISS ser til daglig.
En rekke ulike strømmer av musikk og jordkloden som surrer rundt under oss. Utsikten skal forestille det innbyggerne på romstasjonen ISS ser til daglig. Foto: Jetson Creative

Liker du de flotte skjermsparerne som følger med Apple TV? De er jo ikke egentlig skjermsparere, men snarere videosnutter av kjente steder som roterer i en evig spilleliste. Men kanskje London og San Francisco blir litt kjedelig. Hvorfor ikke ha jordkloden som utgangspunkt?

Earthlapse TV lar deg gjøre nettopp det. Appen bruker bilder tatt fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) til å simulere utsikten fra ett av romstasjonens vinduer. Det ser ut til å være mer enn litt bildebehandling som er gjort her. Noen ganger ser romstasjondelene som blokker utsikten ut til å være et lag oppå bildet av jordkloden. Men mesteparten av tiden ser videostrømmen flott ut. Du kan velge mellom en rekke lydspor ved siden av, eller la den blå klinkekula rotere helt uten lyd for maksimal realisme. En lekker liten app som tar seg imponerende ut på store skjermer.

Denne appen er dessuten oppgradert til 4K-støtte for den nye Apple TV-modellen.

Pris: 29 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Nei, koster 9 kroner for iOS

Utviklernes nettsider: Jetsoncreative.com/earthlapse

Artsy Shows

Enten du er på jakt etter noe å finne på i en ny by, eller er generelt kunstinteressert, kan Artsy være verdt en nedlasting. Appen gir deg oversikt over en mengde ulike utstillinger verden rundt.

Du kan bla rundt i innholdet, og finne ut hvor den aktuelle kunsten stilles ut, og hvilke verker som er med. Her får du også se bilder av de ulike verkene på storskjermen, og formatet fungerer faktisk ganske fint.

Vil du se Picassos skulpturer på MoMA i New York ligger verkene pent fotografert i appen. Men også langt mindre kjente steder og utstillinger er med her. Dermed kan du fint planlegge museums-hopping eller bare fornye kjennskapen til stilarter eller kunstnere du har sansen for. Appen er dessuten gratis.

Pris: Gratis

Kjøp for både tvOS og iOS: -

Utviklernes nettsider: Artsy.net

Most Relaxing Fireplace

Leser du denne artikkelen i romjulen? Hva er vel triveligere enn litt peisknitring. Bor du i byen eller har defekt hytte, er det ikke sikkert den peiskosen er så enkel å oppnå. Men selvsagt finnes det råd, og rådet er gratis.

Most Relaxing Fireplace er kanskje den beste peisappen for Apple TV. Den er gratis å laste ned, og utgangspunktet gir deg akkurat det tittelen sier - en lang og stadig gjentakende video av en peis som brenner. Hvis du vil kan du utvide peisvariantene til bål og - det som minner mest om et inferno av en oljebrann. Et par andre utgaver er det også her.

Men det som gjør denne appen bedre enn de andre er at den er gjennomgående pent designet, den maser ikke om kjøp hvis du kun trenger grunnfunksjonaliteten og de ekstra modusene koster bare 11 kroner.

I denne kategorien finnes det mye skrot, der enkelte kun viser et stillbilde av flammer i gratis utgave, og krever at du kjøper innhold i appen for å få den basale funksjonen som ble lovet i tittelen. Most Relaxing Fireplace er faktisk så avslappet av seg at du må sveipe inn kjøpknappene på skjermen. Gjør du ikke det er det knapt synlig på appen at du kan handle flere varianter.

Det sagt - du finner også peisvideoer helt gratis på Youtube. Du kan for eksempel bruke illustrasjonsvideoen som er tre timer lang.

Pris: Gratis, kjøp i app (11 kroner for alt innholdet)

Kjøp for både tvOS og iOS: -

Utviklernes nettsider: Top App d.o.o.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen