GUIDE: Beste Apple TV-apper Her er alt du bør laste ned, og  ikke  laste ned, til din Apple TV

Guide Beste Apple TV-apper

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV

Sjekk ut vår oppdaterte app-liste.

Nye Apple TV ble lansert i 2015, og den gang fantes det et relativt begrenset utvalg apper til den. Nå har den rukket å komme i en utgave med 4K og HDR også, og i løpet av de to årene som har gått har det kommet til en hel rekke av nye apper.

Dette er en liste som tar for seg noen av de viktigste og beste appene for Apples TV-boks. Den har vært oppdatert med ujevne mellomrom siden Apple TV fikk appstøtte.

Like apper på tvers av iOS og tvOS

Det har seg slik at svært mange av appene vi kjenner fra App Store på iPad eller iPhone også er å finne for Apple TV. Du har muligens handlet et knippe av dem allerede på dine håndholdte dingser, og da kan du forvente å se dem igjen på TV-en din så fort du har koblet opp den nye boksen.

Men det er ikke nødvendigvis slik at det som virker bra på en telefon, eller et nettbrett, fungerer like bra på storskjermen. Her er også selve App Store en fallgruve. Mange av appene som vises frem er kritikerroste varianter fra andre plattformer.

Unngå de dyre skuffelsene

Det fikk vi merke da vi testet Apple TV i 2015, var å betale rett oppunder hundrelappen for Geometry Wars. Et spill som har rykte på seg for å være ett av de beste i sin sjanger. Det tok ikke lange tiden før vi følte oss kraftig snytt. Spillet fungerer nemlig knapt uten dedikert spillkontroller, og sånne koster fra rundt 300 kroner til. Den gang fikk man få varsler om at appene krevde ekstra tilbehør.

Joda, det går an å spille det på fjernkontrollen som hører til også, men da er ikke hverken kontroller eller spillopplevelse noe særlig å skryte av.

Slike skuffelser er det flere av i App Store, men heldigvis har tvOS fått bedre varsling for de titlene som krever kontroller ved siden av. Nå får du et varsel som dekker hele skjermen og tydeliggjør at du trenger tilbehør for å spille, før du kan kjøpe eller laste ned tittelen.

Finn de beste appene

På de neste sidene har vi fordelt appene vi anbefaler i ulike kategorier, slik at det blir lettere å finne riktig app til riktig bruk. Noen ganger vil du for eksempel bare spille et spill, mens andre ganger vil du bruke den til å strømme filmer og TV-serier.

Her er de ulike kategoriene: 

På neste side får du oversikt over de viktigste strømmetjenestene »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen