Guide Arduino: Lag din egen fjernkontroll

(Bilde: Shutterstock)

Bygg din egen superfjernkontroll

Slik kan du samle alle trykkerne i én datastyrt enhet.

For 60 år siden kom en av de mer revolusjonerende oppfinnelsene for TV-titting til verden; den trådløse fjernkontrollen. Noen år før dette hadde en trådbasert fjernkontroll med kabel festet til TV-en blitt introdusert, men på grunn av at så mange snublet i kabelen kom det inn en rekke klager på denne løsningen.

Eugene Polley i Zenith Electronic utviklet derfor en trådløs fjernkontroll som brukte lys for å styre TV-en istedet. Denne fikk navnet «the Flashmatic». Men det var ikke en feilfri løsning dette heller. Oppfinnelsen benyttet seg av fotoceller for å oppdage lyset fra fjernkontrollen, så dersom TV-en ble utsatt for direkte sollys, kunne man risikere at den skiftet kanal eller skrudde seg av på egenhånd.

I 1956 utviklet Robert Adler, som også jobbet for Zenith, en fjernkontroll uten batteri. Dette var en mekanisk fjernkontroll basert på ultralyd. Når man trykket på en knapp slo en mekanisk hammer i en tast som laget en lyd med en frekvens høyere enn det mennesket kan høre. I TV-en satt det en mikrofon som kunne gjenkjenne denne lyden og dermed utføre en funksjon. Denne ble brukt over mange år før man senere gikk over til å bruke infrarøde signaler, som blir brukt den dag i dag.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen