GUIDE: Beste Apple TV-apper Her er alt du bør laste ned, og  ikke  laste ned, til din Apple TV

Guide Beste Apple TV-apper

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV

Sjekk ut vår oppdaterte app-liste.

Her har vi samlet noen titler du bør vurdere å styre unna.

Appene er plassert her enten fordi de virker dårlig, eller fordi de av andre årsaker ikke tjener nytten de egentlig skal.

Leser du denne artikkelen lenge etter siste oppdatering? Da kan det hende appene har blitt bedre siden vi var innom.

I utgangspunktet er apper som ikke virker skikkelig en sjeldenhet i Apples univers, men vi snubler av og til i titler som lover mer enn de klarer å holde. I skrivende stund bør du styre unna disse.

Battle Supremacy: Evolution

Dette er en av de grafisk lekreste titlene du kan laste ned til Apple TV i dag. Du tar kontrollen over en snål farkost som har flere ulike moduser, slik at den kan veksle fra flymaskin til tank når du går ned mot bakken. Men det er et par viktige ulemper her.

Spillet er skikkelig lite responsivt. Enten du bruker løs håndkontroller eller fjernkontrollen som hører til er det overhodet ikke intuitivt hva som skjer når, og hvorfor. Innimellom lever romskipet sitt eget liv, og det er ofte forsinkelser på sekunder fra du trykker på avtrekkeren til skipet faktisk skyter.

Spillet ble tidligere tatt med under tvil, fordi vi forventet at det ville være langt bedre å spille med håndkontroll. I realiteten er dette knapt spillbart, og en femtilapp du trygt kan spare deg. Det er kjempesynd, for grafisk er dette virkelig, virkelig flott.

Pris: 49 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Ja

Utviklernes nettsider: Atypicalgames.com

FileBrowserTV

FileBrowserTV er noe så nytt og kjekt som en filutforsker for TV-boksen din. Den finner selv frem til interessante steder på nettet ditt, og snoker seg problemfritt frem til fildelingsbokser, PC-er og annet som du måtte ha stående. Det er enkelt å legge inn opplysninger om brukernavn og passord - vel, så enkelt som det blir med skjermtastaturet på Apple TV. Den grafiske designen er også upåklagelig og lekker. Så hvorfor anbefaler vi ikke denne?

Enkelt og greit fordi vi ikke helt aner hva vi skal med den. Filstøtten er så begrenset at selv om NAS-boksen din er stappfull av innhold, får du ikke sett stort. MP3-filer? Nei, det går visst ikke. Videofiler av ymse slag? Tja ... den ser ut til å få til MP4-filer. DivX har den lyst til å prøve å spille av, men ingen av testfilene fikk noensinne bilde. Vi står igjen med det som ser ut som et fantastisk godt forsøk på å gjøre innhold tilgjengelig for Apple TV, men det blir med forsøket. Styr unna.

Pris: 29 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Nei, men finnes i gratis utgave for iOS

Utviklernes nettsider: Stratospherix.com

Alto's Adventure

Dette spillet koster ikke allverden og har fått svært gode anmeldelser på telefon og nettbrett. Kontrollene er enkle, men spillet blir også i overkant enkelt. Du har kun én inputmetode som styrer absolutt alt. Hopping og triksing gjøres ved å trykke ned pekeplaten, og det var det hele. Jo mer du hopper og trikser, desto fortere kjører du på snowboardet ditt.

Spillet er stadig vekk lekkert å se til. Det er én av få titler som faktisk støtter norsk, noe som jo er litt kjekt for yngre spillere. Endeløse brett scroller forbi sidelengs, og du er etter alt å dømme en samisk gutt som skal fange lamaer og mynter i høyfjellet. Cocktailen av forskjellige elementer gjør spillet visuelt spennende, men for undertegnede er ikke det som er godt nok på mobilskjermen alltid like fornuftig tidsfordriv på storskjermen. Dette blir litt for enkelt til at vi kan anbefale det som kjøp på Apple TV. Fordelen med Alto's Adventure er at det som så mange andre av titlene har felles kjøp på tvers av tvOS og iOS. Har du det fra før er det altså gratis å laste ned på nytt til Apple TV. For deg som ikke alt har betalt, finnes det innhold i App Store som passer TV-plattformen langt bedre.

Pris: 29 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Ja

Utviklernes nettsider: Altosadventure.com

Digital Thermometer

I en av appbutikkens lister over mest innbringende apper finner vi Digital Thermometer. Vi er ikke helt sikre på hvorfor denne appen tjener så mye penger. Det er nemlig ikke så mye den kan gjøre, og ikke koster den mye heller.

For ni kroner får du en app som tar utgangspunkt i ditt lille sted på planeten. Den hevder å bruke GPS-koordinatene dine til å finne frem. For oss er denne appen et  nytt beskjentskap, men referansene til GPS avslører at den nok har vært på mobilskjermen før den nå har landet på TV-skjermen.

Til tross for at Apple TV er rimelig stasjonær under bruk, og ikke har GPS, finner appen fort ut at undertegnede holder til i Groruddalen. Den kan meddele at det er to minusgrader her, og mener dermed det er 0,8 grader heitere ute enn værstasjonen på veggen.

Vind, regn og atmosfærisk trykk melder den også om. Men hvor den tror den er gir den deg ikke så mye fornuftig informasjon om, med mindre du har stålkontroll på lengdegrader og breddegrader. Vi tastet inn tallene den ga oss, og jaggu havnet vi på riktig adresse.

Men selv til rimelige ni kroner vet vi ikke helt om Digital Thermometer er verdt investeringen. Det finnes nemlig mange gode alternativ.

Pris: 9 kroner

Kjøp for både tvOS og iOS: Ja

Utviklernes nettsider: Digital Thermometer

Kategorien peis-apper

I denne oversikten har vi anbefalt én peisapplikasjon som gjør akkurat det den skal, uten å koste noe. Dessverre er ikke dette noe du kan forvente i alle apper av dette slaget. Derfor er det greit å advare på generelt grunnlag om at en del av dem er rene melkeapper som ikke gir deg noe som helst, før du har bladd opp penger. Selv om de fremstår som gratis å laste ned.

Reklamer i peiskosen, og stillbilder av en peis satt til knitring gir ikke nødvendigvis den største julestemningen, så her er det god grunn til å passe litt på hva man eventuelt velger å laste ned. Enten bør du gi Most Relaxing Fireplace et forsøk, eller bare søke opp en peisvideo på Youtube. Å betale mye for knitring og flammer på skjermen er unødvendig.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen