Guide Android, iOS, Windows Phone:

(Bilde: Shutterstock / 110070575)

Her er sommerens app-høydepunkter

Kanskje du vil gi dem en sjanse?

Vi jakter stadig på "essensielle apper" til de tre største mobilplattformene, og heldigvis dukker det fortsatt opp flere som fortjener den bemerkelsen. Samtidig er det andre som ikke nødvendigvis får vår anbefaling, men som likevel kan være interessante for noen.

Her er noen av nykommerne vi fant til Android, iPhone og Windows Phone i løpet av sommermånedene:

Plants vs. Zombies 2

"It's about time" er en særdeles passende undertittel til dette spillet: Ikke bare har PvZ-fansen ventet lenge på en oppfølger, men Plants vs. Zombies 2 ble også utsatt gjentatte ganger i sommer. Konseptet er likt, men dette er mye mer omfattende. Denne gangen reiser du frem og tilbake i tid, for eksempel for å bekjempe mumie-zombier. I motsetning til eneren, er dette gratis å laste ned ("kjøp-i-app" for bla. bonusplanter). Foreløpig kun til iPhone, men forgjengeren kom også til Android og Windows Phone etter hvert, så vi satser på det samme her.

Spill med de nye plantene, mot de nye zombiene, i Plants vs. Zombies 2 (gratis/"kjøp-i-app").

Format: iOS

SnappOrder

Norske Snappit har i sommer testet ut løsningen som lar brukerne bestille og betalte for mat, øl og annen drikke på en mye enklere og mer effektiv måte på blant annet konserter og restauranter. På Telenor Arena kan du hente pilsen din foran nesa på de som står i kø. Konseptet er smart, men i skrivende stund er det svært få plasser som støtter SnappOrder, de aller fleste i Oslo.

Gjør unna selve bestillingen selv med appen SnappOrder (gratis).

Format: iOS / Android

Minion Rush

Spillet Minion Rush er på den ene siden skamløs promotering av filmen "Grusomme meg", tungt infisert med spekulative kjøp-i-app. På den andre siden er det et veldig morsomt mobilspill, som du kan spille lenge uten å bruke en eneste krone – hvis du har litt tålmodighet. Løp, hopp og rull som en "Minion," forbi hindre, mens du samler bananar og "power ups", konkurrer mot Facebook-vennene dine eller bare deg selv.

Ri enhjørninger og plukk bananer i Minion Rush (gratis/"kjøp-i-app").

Format: iOS / Android

wpTorrent Pro

Overvåkningen av Internett-vanene til norske brukere (DLD), har trolig ført til at færre bruker såkalte torrents til å laste ned filmer, musikk og spill ulovlig. Det finnes imidlertid en del innhold som ikke er rettighetsbelagt, og som også deles også via torrents.

Med wpTorrent Pro kan du på eget ansvar laste ned torrents direkte til mobilen din (28 kroner).

Format: Windows Phone

Audi eKurzinfo

Har du en Audi A1, A3 eller S3, 2012-modell eller nyere, bør eKurzinfo være appen for deg. Den bruker såkalt AR (augmented reality) til å vise deg bilens funksjoner og finesser. Gjennom mobilkameraet får du forklart hva de ulike bryterne gjør, eller hva du har under panseret. Appen gjenkjenner over 300 forskjellige komponenter, og forklarer hva deres funksjon er. Litt som en visuell brukermanual. Artig konsept, men synd den ikke fungerer på flere biler (og mobiler).

Blir lommekjent med Audien din med eKurzinfo (gratis).

Format: iOS

Brightest Flashlight

Lommelykt på mobilen er veldig nyttig. Brightest Flashlight til Windows Phone er både gratis og velfungerende. Men én stor knapp som indikerer hva du må trykke på for at det skal bli lys, blir det heller ikke stort enklere. Du får riktignok muligheten til å velge mellom ulike lysemønstre hvis du vil.

La det bli lys, med Brightest Flashlight (gratis).

Format: Windows Phone

1881 Gratis

Nummeropplysningstjenesten 1881 fikk mye pepper for å kreve 39 kroner per måned for "Mobilsøk" via den forrige 1881-appen. Nå har appen blitt helt gratis, og så vidt vi kan se har denne tilsvarende muligheter som den dyre appen.

Sjekk tapte anrop med nye 1881 Gratis (gratis)

Format: iOS / Android (Windows Phone har kun 39-kronersversjonen).

På neste side finner du ytterligere 6 apper »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen