Google+ har flere ess i ermet.
Guide
Google+ har flere ess i ermet. (Bilde: Google)

10 triks for å bli en mester i Google+

Her er noen nyttige tips for deg som er lei av Facebook.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det sosiale nettstedet Google+ er kanskje ikke like populært som Facebook, men tjenesten har likevel mange spennende funksjoner. Etter inspirasjon fra Gizmodo, har vi sydd sammen en liste over ti nyttige egenskaper ved det sosiale nettverket.

Vil du vite mer grunnleggende knep, kan du sjekke ut vår litt eldre guide til Google+.

1. Fyll opp nyhetsstrømmen

Utforskmenyen inneholder en rekke hete emner på engelsk.
Utforskmenyen inneholder en rekke hete emner på engelsk.Foto: Google

Nyhetsstrømmen din på Google+ flyter antakelig ikke over av aktivitet fra de få vennene du har der inne, men det går an å få inn populære poster og emner ved hjelp av utforskmenyen på venstre side.

På norsk er det dessverre helt tomt her inne per dags dato, men hvis du endrer språket til engelsk på Google-kontoen din, får du plutselig inn masse godsaker. Du endrer hyppigheten av dette innholdet i spaken oppe til høyre.

2. Lagre og filtrer søk

Ved å søke kan du filtrere etter mange kategorier, og lagre søkestrengen.
Ved å søke kan du filtrere etter mange kategorier, og lagre søkestrengen.Foto: Google

Google startet tross alt som en søketjeneste, og da skulle det bare mangle at søket i Google+ er noe for seg selv. Når du søker etter et ord eller en setning på det sosiale nettverket, får du muligheten til å filtrere etter en mengde kriterier.

Her kan du sortere ut bilder, resultater fra folk i kretsene dine (eller utenfor), i utvalgte grupper og så videre. I tillegg kan du lagre søket oppe til høyre, og en automatisk søkegjennomgang leder deg gjennom relevante treff. Du kan sette på pause når du vil.

3. Finn dine grupper

Med grupper kan du finne folk med felles interesser.
Med grupper kan du finne folk med felles interesser.Foto: Google

Gruppene i Google+ er temmelig fleksible, og består av alt fra store vitenskapsgrupper til små, private grupper du kan opprette for dine venner eller kollegaer.

I din egen, private gruppe kan du dele oppdateringer og bilder, i stedet for til en av dine kretser. Innad i en gruppe er det også mulig å kategorisere innleggene, slik at det er enkelt å følge med i diskusjoner og innhold som blir delt.

4. Bokmerk innlegg

Ved å dele et spennende innlegg, kan du føye det til en egen krets.
Ved å dele et spennende innlegg, kan du føye det til en egen krets.Foto: Google

De berømte kretsene («Circles») på Google+ er først og fremst ment for folk, men det går også an å bare legge til interessante innlegg der – som en slags bokmerkefunksjon.

Det du gjør er å gå inn på «Finn folk» nede til venstre, deretter «Kretsene dine» og til slutt opprette din egen krets. Når du snubler over en spennende post på Google+ heretter, kan du trykke på deleknappen og sende innlegget til kretsen. Dermed dukker det opp i nyhetsstrømmen.

5. Bruk kretsene i Gmail

Kretsene fra Google+ kan være et nyttig sorteringsverktøy i Gmail.
Kretsene fra Google+ kan være et nyttig sorteringsverktøy i Gmail.Foto: Google

Gmail er som kjent Googles e-posttjeneste, og tradisjonen tro har Google selvsagt knyttet denne tjenesten opp mot alle sine andre produkter – inkludert Google+.

Dermed kan du filtrere og søke opp innhold basert på de spesifikke kretsene, noe som kan være nyttig med tanke på å raskt finne en viss type e-poster, som for eksempel i jobbsammenheng.

Bli med til neste side for å se enda flere nyttige triks i Google + »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen