Guide
(Bilde: Shutterstock / LDprod )

10 enkle grep for å unngå utenlandsk nettsvindel

Skal du handle på nett er det mange fallgruver.

Denne saken er tidligere publisert, men republisert til glede for nye lesere.

Det å handle på nett kan virke fristende på mange, men dessverre er det slik at også andre farer lusker rundt i de virtuelle krokene på dette fantastiske nettverket. De som prøver å lure til seg pengene dine, eller informasjonen din, er overalt, og er de av en eller annen grunn ikke på aktiv søken kan du være sikker på at de har lagt igjen en felle eller to.

Netthandling i seg selv er genialt, du kan sitte hjemme i sofaen, på trikken på vei til jobb eller til og med på jobben dersom du har mulighet til det. Du kan sitte i fred og ro, se på hva som finnes av tilbud, før du bestemmer deg. I tillegg kan du, om vilkårene er tilstede, gjemme deg bak angrerettloven, slik at du kan sende tilbake varene dersom de ikke var slik du hadde forventet deg.

Er du en uerfaren netthandler kan det være lurt å ta noen forholdsregler, spesielt for deg om handler fra utlandet, så kan du i alle fall redusere sjansene for at noen stikker av med pengene dine. Vi går snart inn i høysessongen for nettsvindel, noe mange nordmenn rammes av hvert eneste år. Selv om nordmenn flest har blitt mer beviste i nyere tid, anser Økokrim problemet som bare større og større.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen