TEST: GTX 480 testes på nytt
Test

GTX 480 testes på nytt

Nvidia kastet seg på DirectX 11-markedet i slutten av mars i år, og det ble da vist at de hadde nådd målet sitt. GTX 480 er det raskeste enkeltkjernede skjermkortet på markedet, med det hadde sine baksider. Kortet ble veldig varmt, trakk mye strøm, det laget mye lyd og prisen var veldig høy.

Frem til denne uken var det 197-familien med drivere som gjaldt, senest versjon 197.75.

Når har derimot en ny serie med drivere blitt lansert, og Nvidia har like greit hoppet rett til det de kaller for 257-familien, først med versjon 257.21. Du finner den nye driveren ved å følge denne linken. Der ligger det også en full liste med hvilke endringer som er gjort, samt hvor store ytelsesøkninger du kan forvente.

Grunnen til at vi skriver en egen test kun fordi en produsent har sluppet en ny driver, noe vi sjeldent gjør, er todelt. Ett av poengene med en slik artikkel er at vi må etterteste de aktuelle skjermkortene, og derfor like gjerne kan lage en enkel artikkel som forteller hvorfor det skjer endringer i grafene våre. Den andre grunnen, den viktigste, er at denne driveren skal ha en temmelig stor betydning for verdien av Nvidias flaggskip, Geforce GTX 480.

Nvidia selv hevder, på sine nedlastningssider, at ytelsen i en rekke titler skal stige med alt mellom 4 prosent og 40 prosent, og i ett tilfelle med så mye som 110 prosent.

Vi har derfor kjørt en full testrunde på GTX 480, med de spillene og testene vi normalt benytter, med den nye 257.21-driveren installert. På sidene som følger går vi igjennom de nøyaktige forskjellene i ytelse, både med rene FPS-tall, grafer og ikke minst prosentvis forskjell. Helt til slutt ser vi da nærmere på om GTX 480 nå har blitt et bedre kjøp, nesten tre måneder etter lanseringen.

Så, bla deg videre til side 2!

Nvidia Geforce GTX 480 257.21

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen