GTX 670 blir en liten lekkerbisken

GTX 670 blir en liten lekkerbisken

Pris, spesifikasjoner og utseende er lekket.

I for en drøy måned siden tok Nvidia tilbake den gjeve grafikktronen fra erkerivalen AMD. Med den nye toppmodellen GeForce GTX 680, også kjent under kodenavnet "Kepler", hadde Nvidia snekret sammen et meget godt skjermkort for entusiastene.

Les vår test av toppmodellen GTX 680:
Nå har Nvidia det raskeste skjermkortet

Men ikke alle har behov for så rå ytelse, eller for den saks skyld råd til å bruke nær fire tusen kroner på grafikk. Derfor er det mange som nå venter på at Nvidia skal slippe den noe svakere og rimeligere GeForce GTX 670. Denne vil etter alt å dømme gi mer ytelse per krone, og er derfor et attraktivt alternativ for folk som ikke må ha en verstingmodell.

Ryktene svirrer

Av spesifikasjoner har kinesiske Mydrivers publisert både bilder og spesifikasjoner på det nye kortet. De røper 1344 streamprosessorer og en kjernefrekvens på 900 MHz. GeForce GTX 680 har 1536 streamprosessorer og kjernefrekvens på 1006 MHz. GTX 670 har også fått den sammen mengden GDDR5-minne som 680, altså 2 GB. Men frekvensen er litt lavere, med 5 GHz mot 6 GHz på GTX 680.

Via TechPowerUp har også noen bilder dukket opp. Et av de mer interessante akspektene er det relativt lille kretskortet i forhold til kjøleløsningen, som "henger på" nesten en tredel av kortets totale lengde.

Og så er det prisen da. Ifølge Sweclockers har en glipp hos en canadisk forhandler røpet prislappen til 415 canadiske dollar, noe som tilsvarer drøye 2400 kroner. I tillegg kommer moms, som gjør at vi havner på ganske nøyaktig 3000 norske kroner.

Den faktiske prisen kan naturligvis bli noe høyere, men må også holdes lav nok til å ikke konkurrere med storebror GTX 680.

Nvidia GeForce GTX 670 vil etter alt å dømme lanserers innen et par uker.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen