GSM på solceller

VNL reduserer effektbruken i GSM-antenner med 96 - 98,3 prosent. (Foto: Christian Weibell / Istockphoto)
VNL reduserer effektbruken i GSM-antenner med 96 - 98,3 prosent. (Foto: Christian Weibell / Istockphoto)

Mobiloperatørene setter stadig ned samtaleprisene, samtidig som de må sette opp hastighetene og investere videre i infrastrukturen. Det gjør at operatørene forventer en mer innsnevret økonomi i fremtiden. Nå mener telecomutstyrsleverandøren VNL at de har en løsning på problemet.

GSM på solceller

På tirsdag lanserte VNL en solcelledrevet GSM-basestasjon, WorldGSM. Det skal spare operatørene for hodepine. I flere år har det nemlig vært problematisk å tilføre elektrisitet til mobilantennene på grunn av at det koster mye å drive og er vanskelig å sette opp, spesielt siden det ofte ikke finnes noe opplegg for strømtilførsel i umiddelbar nærhet.

Ikke bare sparer dette operatørene for kostnader. Det er også snakk om en svært miljøvennlig løsning, der all energien som forbrukes er fornybar.

96 - 98 prosent mindre energi

Det VNL har gjort er å redesigne GSM-teknologien for å redusere strømbruken. Basestasjonene vil bare kreve en effekt på mellom 50 og 120 W, mens dagens typiske basestasjon ofte kjører på 3000 W. Dermed er også strømbruken kraftig redusert.

Basestasjonen WorldGSM leveres med en batteripakke som kan drive GSM-signalene i 72 timer helt uten sollys, og så snart solen titter frem igjen lades batteriet opp.

På Norges vestkyst ville vi ikke ville stolt på et GSM-nett som kun takler 72 timer bak skyene, og solenergi kan neppe bli den eneste energikilden noen steder i Norge med det aller første.

(Kilder: Mobiletechnews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen