GSM-teknologien tar over

Bruker du mobiltelefon mye i utlandet, har du nok oppdaget at du ikke kan bruke mobiltelefonen din over hele verden. Det er på grunn av forskjellige frekvenser, og fordi enkelte mobilnett benytter seg av andre teknologier enn i Norge.

De to største teknologiene er GSM-teknologien, som vi har her hjemme i Norge og blant annet resten av Europa, og CDMA-teknologien, som blant andre Nord-Amerika og Korea bruker, førstnevnte delvis ved siden av GSM-teknologien.

Men nå viser tall fra Global mobile Suppliers Assocation at GSM er på god vei til å ta over for CDMA-teknologien.

81 prosent bruker GSM
I følge tallene bruker hele 81 prosent av verdens mobilnett GSM-teknologi i dag. Og flere skal det bli. Tallene fra Global mobile Suppliers Assocation viser nemlig at 25 CDMA-operatører går med planer om å gå over til GSM-teknologien i sine nett.

Mens noen vil gå over til å bruke begge teknologiene side om side, har mange planer om å droppe CDMA-nettene helt til fordel for GSM.

Tallene viste for øvrig ingen tegn på at noen av dagens GSM-operatører har planer om å gå over til CDMA.

Fordelen med at så mange operatører som mulig benytter seg av GSM-teknologien er at du kan bruke telefonen din i så mange land som mulig. Flere og flere GSM-telefoner har støtte for alle de fire GSM-båndene, noe som gjør at du ikke behøver å kjøpe eller leie deg en ekstra telefon når du er på reise i land som bruker en annen GSM-frekvens enn de norske (900 og 1800).

Og mens vi venter på at utviklingen skal gå sin gang, har mobilprodusentene begynt å produsere telefoner med støtte for både GSM og CDMA. I går kunne vi fortelle at mobilprodusenten UTStarcom nå lanserer modellen T66, som har støtte for begge nett, og dermed kan brukes stort sett over hele verden.

(Kilder: Mobilemag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen