Grundigs bakkenett-PVR er godkjent

- Grundig DTR 8860 VOD er en grom maskin med dobbel HD-mottaker, 500 GB harddisk, programmerbar fjernkontroll og forbedret elektronisk programguide, sier produktsjef Vidar Nordsæter hos Grundig stolt til Teknofil.no.

Leveringsklar i august
- Nå vil Grundig straks starte produksjonen. Levering begynner andre uke august slik at PVR-en er klar 2. september når det analoge bakkenettet stenger i Vestfold, Buskerud og Telemark. Veiledende pris blir 4.490 kroner. De som tegner Rikspakke-abonnement samtidig slipper med 2.998 kroner, forteller salgssjef Pål Haugen hos Grundig.

Stopp programmet!
PVR eller personlig videoopptaker, er VHS-maskinens avløser, men mye smartere. Fordi den kontinuerlig tar opp kanalen som TV-en er innstilt på, kan den ta pause i programmet når du vil - og så fortsette TV-tittingen senere. Reklamepauser kan spoles forbi.

Plass til 375 timer
Den mattsvarte Grundig-boksen inneholder en 500 GB harddisk som rommer 375 timer vanlige TV-opptak. Det er dobbelt så mye som de nye HD-PVR-ene fra Viasat, Get og Canal Digital, og det tredobbelte av standard-PVR-ene. Dermed kan Grundig DTR 8860 lagre utallige TV-opptak før harddisken blir så full at gamle opptak må slettes. Det eneste PVR-en ikke kan, er nemlig å kopiere opptakene videre til DVD eller PC.

Forbedret programguide
Alle bakkenettmottakere inneholder HD-mottaker selv om bakkenettet foreløpig ikke sender HDTV. Fordi PVR-en inneholder to slike mottakere, kan den ta opp et program mens du ser på et annet. Den elektroniske programguiden (EPG-en) gjør det lett å bestille opptak 7 dager i forveien. Grundig-boksen har forbedret programguide, og 20 favorittlister som gjør det lett å få oversikt over kanalene. Foreldrekontrollen blokkerer kanaler som du ikke ønsker at barna skal se på.

Bare én fjernkontroll
Grundig DTR 8860 VOD inneholder MHP-teknologi som kan motta digital tekst-TV fra NRK, og har dessuten 2000 siders minne for analog tekst-TV. Fordi den programmerbare fjernkontrollen både kan styre både PVR og TV, slipper du å sjonglere med to fjernkontroller.

En masse kontakter
PVR-boksen kan drives av 12 volts strøm fra batteri eller solcelleanlegg, og har sjenerøse tilkoblingsmuligheter med to Scart-, HDMI-, S/PDIF- (optisk digital for surroundanlegg), USB- og nettverkskontakt, samt dobbel smartkortleser. De tre siste er beregnet på framtidige anvendelser. Den ekstra smartkortleseren kan for eksempel brukes til "småpengekort" ved betaling av bestillingsfilm og liknende.

Mange forsinkelser
Den nye bakkenett-PVR-en har vært sterkt etterlengtet av RiksTV-abonnentene. Før bakkenettet åpnet i september i fjor, sa RiksTV at de første PVR-ene ville være klare i november 2007, eller i hvert fall før jul. Det skjedde ikke. Siden har Teknofil etterlyst PVR-ene en rekke ganger, og fått oppgitt like mange datoer. - Godkjenningen tok mye lenger tid enn vi hadde trodd, sier produktsjef Vidar Nordsæter som fikk den første PVR-en på sitt kontor i slutten av april.

Sagem-PVR også underveis
Sagems første PVR er også inne til godkjenning. I følge Tom Ragnar Aulesjord hos Sagem Communications, vil det både komme en modell med 250 GB og med 500 GB harddisk. Den minste modellen vil sannsynligvis bli rimeligere enn Grundigs nye PVR. Men de ivrigste vil nok bestille Grundig-PVR-en med det samme, i håp om å kunne få den tidsnok til OL i Beijing som starter 8. august. Da vil NRK sende åpningsseremonien som HDTV via bakkenettet.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen