Gründere kjøper tilbake Skype?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Gründerne Niklas Zennstrom og Janus Friis, solgte IP-telefoni-tjenesten Skype til Ebay i 2005 for 2,6 milliarder dollar, en sum som på et senere tidspunkt ble oppjustert til 3,1 milliarder dollar. Nå vurderer de imidlertid, ifølge avisen New York Times, å kjøpe tilbake tjenesten.

Skype hadde 53 millioner brukere da Ebay kjøpte tjenesten, men har per i dag over 405 millioner registrerte bruker. Det bør imidlertid presiseres at ikke alle registrerte Skype-brukere faktisk bruker tjenesten, og dessuten er det mulig for enkeltbrukere å registrere seg flere ganger uten at noen av kontoene blir brukt.

Det har tidligere gått rykter om at Google skal være interessert i Skype, og Ebay skal også være interessert i å selge tjenesten. dvs til riktig pris. Dette ble imidlertid ikke noe av.

Ifølge markedsanalytikere mener Ebay at Skype i hvert fall er verdt over 1,7 milliarder dollar. Det går rykter om at Skype-gründerne nå prøver å samle inn 1 milliard dollar fra private investorer, og resten skal finansieres på andre måter.

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen