Grove feil i Wikipedia

Nettbaserte leksikonet Wikipedia er blitt svært populært, men konseptet er ikke bare enkelt. Hvem som helst kan gå inn og legg inn informasjon og redigere. Gründeren av Wikipedia, Jimmi Wales, har tidligere kommet med en innrømmelse om at leksikonet ikke er godt nok. Nå melder Dagbladet.no om grove faktafeil i leksikonet.

I en artikkel i den engelske versjonen av Wikipedia om statsminister Jens Stoltenberg kunne man frem til i dag lese blant annet at han har sonet en dom for pedofili, pluss en rekke andre feilaktige påstander. De feilaktige endringene skal visstnok ha blitt lagt inn i leksikonet onsdag. Nå er de feilaktige endringene blitt fjernet.

Pressekontakt for Wikipedia i Norge, Chris Nyborg, forteller til Dagbladet at det finnes kontrollører som vanligvis fanger opp slike ting raskt. Derfor mener han gevinsten er større enn problemet.

De som legger inn slike innlegg opplysninger blir normalt blokkert fra Wikipedia for en periode. I dette tilfellet viste deg seg at brukeren som foretok endringene stammer fra samme IP-adresse og at den tilhører IKT-sjef Reidar Bjurstrøm i Buskerud fylkeskommune. Han sier at han ikke har satt inn de feilaktige påstandene i Wikipedia. De prøver nå å finne ut hva som har skjedd.

Kilde: dagbladet.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen