Grøsserfilm skaper kristen-raseri

For mange er julen synonymt med tegneserier, Reisen til julestjernen og tsjekkisk Askepott. Men for de som heller foretrekker en drapsorgie eller to i julestria, finnes det filmer som "Black Christmas", som kommer på kino i USA den 25. desember. Men det liker mange kristne amerikanere dårlig.

De mener nemlig at filmen, som er en nytolkning av den originale skrekkfilmen "Black Christmas" fra 1974, er en smakløs fornærmelse mot kristendommen, skriver BBC.

Gjenferd på loftet

Filmen handler om Billy, en gutt som blir stengt inne på loftet av moren sin fordi hun skiller seg fra ektemannen og ønsker å starte et nytt liv uten Billy. Når en gruppe heiagjengjenter mange år senere flytter inn i Billys barndomshjem, blir de hjemsøkt og drept én etter én av ingen ringere enn Billys gjenferd.

- Bruken av religøs musikk, "Stille natt", og settingen fra Jesus-barnet i krybben på verandaen i en av scenene, er ufølsomt mot de kristne, sier Jennifer Giroux i organisasjonen "Operasjon Bare si God Jul", til CNN etter å ha sett filmens trailer. Medlemmene i organisasjonen bestreber seg på å gjenvinne julen for kristne.

- Det er ikke nok å ignorere og glemme julen, nå skal den fornærmes og skjendes også. Vår aller helligste dag blir overfalt, fortsetter hun.

Tradisjon

Men Dimension Films, som står bak den nye versjonen av "Black Christmas", bøyer seg ikke for kritikken.

- Det er en lang tradisjon for å slippe skrekkfilmer i julen, som et motsvar til den mer tradisjonelle julekosten, har selskapet uttalt i sakens anledning.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen