Grønt lys fyller minnekortet på ett sekund

Den nye overføringsteknologien ”Green Optical Link”fra IBM skal gjøre det mulig å streame 5000 HD-filer samtidig uten å bruke mer energi enn en 100W lyspære, skriver MTNews. Teknologien skal brukes til å overføre enorme mengder data på kort tid, samtidig som energiforbruket reduseres betydelig.

Grønt
Sammenliknet med overføring i en 100 meter lang elektrisk kabel, skal den nye optiske linken bare bruke en hundredel av energien. Den bruker omtrent en tidel av den energien som kreves for å overføre data i dagens optiske kabler.

Denne lysoverføringen vil revolusjonere måten vi kobler sammen enheter og overfører data på, tror IBM. Optiske kretser vil gi redusert strømforbruk og bedre batterikapasitet i mobiltelefoner og annet bærbart utstyr.

Volumproduksjon
For å kunne gjøre seg nytte av de raske datastrømmene må utstyret som sender og tar imot informasjon også kunne takle datamengdene. Det betyr at elektroniske kretskort må erstattes med optiske komponenter. – For ett år siden klarte vi å overføre en HD-film på under ett sekund, ved å benytte spesialtilpassede optiske komponenter.

Nå går det mye raskere, og vi har utviklet kretskort med standardkomponenter som det er mulig å produsere i volum, sier forskeren Clint Schow i IBM, ifølge MTNews.

Ting tar tid

Vår mobiltelefon, som i følge produsenten er noe av det ypperste som noen gang er produsert, har en tendens til å knele når vi søker i et litt for stort e-postarkiv eller kjører litt for mange applikasjoner samtidig. Den har 8 GB minne og det tar en liten evighet å fylle den med musikk

Det aner oss at den optiske revolusjonen ligger et stykke frem i tid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen