Grønt lys for Chess

Da det i august i år ble det kjent at TeliaSonera hadde inngått en avtale om å kjøpe Chess, var Konkurransetilsynet raskt på pletten og satte foten ned. Salget kunne ikke godkjennes før tilsynet hadde gransket hvilke konsekvenser oppkjøpet ville ha for konkurransen i mobilmarkedet.

I dag konkluderte Konkurransetilsynet med at de positive virkningene av Chess-salget vil veie mer enn de negative, og ga grønt lys for oppkjøpet. Tilsynet hadde i utgangspunktet frist frem til 11. november med å komme med en konklusjon.

Etter at salget er gjennomført vil TeliaSonera, som fra før av eier NetCom, ha 35 prosent andelene i det norske abonnementsmarkedet. Dette er en økning på åtte prosent i forhold til tidligere.

Bedre med èn stor, èn halvstor og flere små
Hovedvekten av Konkurransetilsynets avgjørelse ligger i at TeliaSonera nå blir mye bedre rustet i konkurransen mot Telenor, som med 56 prosent av markedsandelene fremdeles kan regnes som overlegen.

- Det er bedre med èn stor, èn halvstor og flere små aktører enn èn stor og mange små aktører, sier kommunikasjonsdirektør i Konkurransetilsynet, Signe Horn til DN.no.

At Chess faller bort som den største grossistkunden i mobilmarkedet er den mest negative konsekvensen, men dette veies opp av at flere kunder nå vil flyttes fra Telenors til NetComs nett.

Det er tvilsomt at champagnekorkene spretter hos småaktørene i kveld. Amobil.no tok tidligere denne måneden kontakt med i ledelsen Tele2 og Talkmore, som hadde lite til overs for at Chess skulle selges.

(Kilder: Konkurransetilsynet, DN.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen