mobilmast_ill (Bilde: Peter Wey / Istockphoto)

Grønne mobilmaster kan spare miljøet

Huawei, Kinas fremste produsent av basestasjoner for mobiltelefoner, har inngått et løfte om at selskapet skal kutte energibehovet i basestasjoner med opptil 60 prosent. Basestasjoner for mobiltelefoner krever mye strøm til avkjøling og drift av de stadig mer avanserte løsningene som finnes på markedet.

- Som en av de ledende produsentene av teleutstyr vil vi gjøre mål om til praksis gjennom å utvikle miljøvennlige produkter, sier Yu Chengdong, direktør i Huaweis avdeling for trådløs teknologi.

Huawei mener at selskapet allerede har lykkes i nå 45 prosent strømsparing bare ved å oppgradere strømkontrollen i mastene sine. De resterende 15 prosentene med energieffektivitet mener selskapet er mulig å oppnå gjennom nye designløsninger som krever mindre kjøling i tillegg til bruk av alternative energikilder som sol-, vind- og gassdrevne systemer.

Dersom Huawei lykkes, kan dette være et viktig bidrag for å dempe utslippene av klimagasser i Kina. Landet får 80 prosent av all elektrisk kraft gjennom bruk av svært forurensende kullkraftverk, som alene i 2003 slapp ut svimlende 2,7 milliarder tonn CO2.

(Kilder: Vnunet, Wikipedia, Huawei)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen