Grønn nettbutikk fra Ebay

Ebay er kjent for de fleste etterhvert, men nå gjør nettauksjonen et forsøk med Worldofgood.com på å bevege seg bort fra bare videresalg av Star Wars-figurer og annet gammelt ræl folk vil bli kvitt.

Miljøvennlige produkter
Ebay kaster seg på den stadig økende trenden over miljøbevissthet, og folks stadig voksende ønske om å bidra i forhold til både urettmessigheter innenfor produktproduksjon og måten ting fremstilles på.

Worldofgood.com skal være Ebays forsøk på å gjøre verden til et litt grønnere og triveligere sted. Alle produkter som tilbys for salg via tjenesten skal forhåndsgodkjennes av tredjepart-organisasjoner som Rainforest Alliance og Co-op America. World of Good vil også distribuere andres produkter som de finner verdige for tjenesten. Her vil du også få mulighet til å se bilder av produsentene som har laget det du kjøper, slik at du får en nærmere kjennskap til hvor og hvordan ting er produsert.


Med World of Good satser Ebay på miljøbevissthet og rettferdig handel.

Økt fokus
Ledelsen i World of Good er helt klar i sine mål for tjenesten. Poenget er å gjøre alle som synes det å handle rettferdige, miljøvennlige varer kan være vanskelig og uoversiktlig, en hjelpende hånd.

- Målet er å hjelpe konsumenter å samordne de sosiale verdiene med shoppingvanene, sier daglig leder Robert Chatwani til CNN.

Mange alternativer
Det finnes allerede en rekke nettsteder som er dedikert til salg av rettferdige produkter, men det som kan gjøre den store forskjellen her er Ebays enorme brukermasse. Med 85 millioner brukere vil utvilsomt Ebay med World of Good nå ut til langt flere brukere enn eksisterende tjenester.

At produktene som blir gjort tilgjengelig også blir krysslinket fra den vanlige Ebay-auksjonen vil nok også ytterligere hjelpe godt på trafikken.

Positivt initiativ
Hos hjemlige organisasjoner for rettferdig handel mottas tiltaket med åpne armer. Daglig leder i Fairtrade Max Havelaar Norge, Ragnhild Hammer, tror dette kan utgjøre en forskjell.

- Vi synes klart det er veldig positivt og interessant at Ebay tar et slikt initiativ. Med en så stor brukermasse er det utvilsomt at Ebay vil øke forbrukeres bevissthet i forhold til hvilke produkter man velger å kjøpe, sier Hammer til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen