Grønn mobil fra norske Trolltech

Det norske programvareselskapet Trolltech har tatt alle de som vil programmere sine egne telefoner og programvare på alvor, og lanserte nylig en fullstendig reprogrammerbar mobiltelefon.

Dette er naturligvis også svært gode nyheter for alle som utvikler programvare til smarte mobiltelefoner, som nå kan teste programmene på en fullt fungerende enhet.

For kildekodere
Ett av produktene Trolltech har er Qtopia-plattformen. For å la brukere bli mer kjent med denne plattformen har selskapet nå lansert en mobiltelefon under navnet Qtopia Greenphone.

Denne telefonen er ikke ment for massemarkedet, men leveres som en del av et Software Development Kit (SDK).

Greenphone skal gjøre det lettere for både kommersielle aktører og åpen kildekode-utviklere å utvikle, endre og teste Linux-baserte applikasjoner for smartmobiler.

Komplett mobil
Selv om Greenphone ikke er tiltenkt deg og meg, har mobiltelefonen de fleste funksjoner man kan forvente seg å finne på en avansert mobiltelefon. Hovedforskjellen på en vanlig mobiltelefon og Greenphone er at denne har åpen kildekode, slik at utviklere kan eksperimentere med den.

- Med Greenphone kan utviklere lage applikasjoner som dekker operatørenes og sluttbrukernes behov med en dramatisk redusert utviklingssyklus, sier administrerende direktør i Trolltefh Eirik Chambe-Eng i en pressemelding.

I pressemeldingen går det frem at dette bare er den første mobiltelefonen fra Trolltech, og at det vil komme flere i tiden som kommer.

Qtopia Greenphone vil være tilgjengelig i et begrenset opplag fra midten av september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen