Grom-TV fra LG
Teknofil

Grom-TV fra LG

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Utviklingen av flatskjermer raser fremover og LG følger i tetgruppen med en ny toppmodell. LED er en av årets store nyheter innen TV-verden og selskapets nye modell sparer ikke på kruttet, verken på design eller teknologifronten, med sin nye LH9500 modell.

Teknofil var tilstede når LG ga en sniktitt på hva selskapet hadde i vente av nyheter utover sensommeren – der den nye LED-skjermen definitivt var i fokus.

55 tommer
Den nye modellen fra LG er 55 tommer stor, og har det de kaller Direct LED, hvilket betyr at bakgrunnsbelysningen sitter plassert bak panelet. Det finnes jo allerede andre produsenter som har nettopp dette, men forskjellen er at LG-skjermen kun måler 29mm på det tykkeste.

- Vi har målt skjermen der den er tykkest, og da viser målestokken 29mm, mens den på det tynneste punktet er helt nede i 6mm, forteller Joakim Örnstig, produktsjef i LG Nordic.

Foruten å ha Direct LED, er vekten på den 55 tommer store skjermen kun 18 Kg, slik at du kan henge den rett på veggen i kun et festepunkt. På lik linje med Samsungs LED-TV-er, har du mulighet til å henge denne TV-en i en wire, slik at skjermen ikke bygger mer enn 30mm totalt ut fra veggen.Trådløs

Design er i fokus for LGs nye modell, som har fått et helt nytt trådløst system. Selve TV-en har kun en strømledning koblet til på selve TV-en, og resten av signalene blir sendt trådløst via en medieboks. Med den nye teknologien SI-Beam klarer LG å matche overføringshastigheten til en HDMI-kabel trådløst.

- Med SI-Beam har vi mulighet til å overføre signaler i 1920 x 1080 trådløst uten noen form for komprimering. Dette betyr i praksis at vi har samme overføringshastighet som en HDMI-kabel, og rekkevidden for denne boksen er ideelt innen 20 meter, forklarer Örnstig.

Alle former for trådløse overføringer har en frekvens og SI-Beam har gjennomgått strenge godkjenningskrav i forhold til stråling.

- Det nye trådløse systemet har gjennomgått strenge tester, og er godkjent for bruk i Norge, Sverige og Danmark, sier Örnstig.Mye teknologi
LH 9500 fra LG har i tillegg til en ny trådløsoverføring både 200Hz og høy kontrast. Bakgrunnsbelysningen i den nye skjermen består av mange dioder, noe som ifølge LG resulterer i en presis og meget høy kontrast.

- Med Direct LED får du ekstremt bra kontrast, og i vår nye skjerm har vi cirka 3500 dioder tiltross for at skjermen kun er 29mm tykk. Utenom Direct LED har jo skjermen selvfølgelig 200Hz for å gi forbrukerne så optimalt bilde som mulig, forklarer Örnstig.

Med den nye bakgrunnsbelysningen blir også strømforbruket til skjermen vesentlig lavere, og tiltross for sine 55 tommer, er skjermen miljømerket med Svanen. I et mørkt rom kan forbruke faktisk komme ned i imponerende 55 watt.

- Tv-en er miljømerket med Svanen og har et veldig lavt strømforbruk, og det kan faktisk komme helt ned i 55 watt i mørke rom. Skjermen er utstyrt med lyssensor, som hele tiden tilpasser lysstyrken på TV-en i forhold til omgivelsene, forteller Örnstig.Kommer snart

Om du ønsker deg den nye modellen til LG må du dessverre vente til september før den blir å finne i butikkene. Prisen er ennå ikke satt, men skal vi tro LGs produktsjef vil den komme til å havne rundt 30 000 kroner.

- Vi har ennå ingen konkret pris for denne skjermen i Norge, men prisen vil i Europa ligge rundt 3200 Euro, avlutter Örnstig.

Ny Blu-ray
Selskapet kommer også med en matchende Blu-ray-spiller, som gir deg muligheten til å gå inn på blant annet YouTube for å se noen filmsnutter, eventuelt å hente material trådløst fra PC-en din.

Denne spilleren kommer i handelen i august og vil få en veiledende pris på rundt 3500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen