Greier ikke betale mobilregningen

Regningtrøbbel

19-åringene greier ikke betale
19-åringene greier ikke betale

I dag skal alle ha mobiltelefon. Men ikke alle har råd til å betale regningene som dumper ned i posten.

I følge Nettavisen viser tall fra Aktiv Kapital at det er en spesiell aldrsgruppe som er dårligere betalere enn alle andre.

- To prosent av alle inkassosaker på mobiltelefon gjelder 18-åringer, og for 19-åringer er tallet hele seks prosent. Ingen annen aldersgruppe er så dårlig til å betale mobilregningen, sier Rolf Wilhelmsen i Aktiv Kapital.

Han antar at antallet inkassosaker for mobilregninger ligger på rundt 25 000 saker til enhver tid.

- Det betyr at om lag 1500 19-åringer har mobilregninger som er gått til inkasso, sier han.

Skjønner ikke alvoret
Generalsekretær i Inkassoforeningen, Thor A. Andersen, tror at ungdommenes problemer med å betale mobilregningen i tide rett og slett skyldes at de ikke er klar over konsekvensene.

Wilhelmsen påpeker at ungdom som blir stemplet som dårlige betalere kan få problemer med alt fra boliglån til strømabonnement senere i livet.

For å lære ungdom litt mer om viktigheten av å betale regninger i tide, starter Aktiv Kapital og en rekke inkassoselskaper en undervisningskampanje på skoler over hele landet. Her skal elevene få lære verdien av regningsbetaling.

I oktober i fjor kunne Netcom opplyse til Amobil at så mange som 75 000 av operatørens kunder slet med å betale regningen i tide. Men å finne på merkelige unnskyldninger var ikke noe problem. Hva kundene opgav som grunner for å ikke betale, kan du lese i saken "75 000 dropper mobilregningen".

Norge er ikke det eneste landet hvor innbyggerne sliter med å betale regninger. I Sør-Korea sliter landets operatører med flere millioner ubetalte regninger.

(Kilder: Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen