Slik ser Greenpeace sitt miljøbarometer ut.

Greenpeace med ny miljøsvarteliste

Sony og Sony Ericsson topper listen, Nokia stuper. Det er resultatene i Greenpeaces årlige "barometer" på teknologiselskapenes miljøbevissthet. Men til tross for at flere selskaper stiger på barometeret, er Greenpeace lunken i sin omtale av situasjonen.

– Elektronikkgigantene bryr seg om miljø på enkeltfelt, men ignorerer de øvrige, til tross for at alle er like viktige, sa Internasjonal leder for forurensning, Iza Kruszewska i forbindelse med offentliggjøringen.

Greenpeace startet med sine barometermålinger i 2006, og har siden kommet med åtte oppdateringer.

Nokia stuper

Mest opp siden sist er Sony, som Greenpeace mener gjør seg fortjent til en andreplass alt sett under ett. Best ut kommer Sony Ericsson, som får mye ros for å begrenset bruken av miljøfarlige kjemikalier. Samtidig får begge kjeft for å ikke prioritere resirkulering.

Nokia skulle egentlig ligget helt i tet, noe selskapet har gjort i flere år, men får som hatten passer etter at Greenpeace har sjekket selskapets resirkuleringsordninger i India. Ifølge Greenpeace holder ikke disse hva Nokia lover, noe som gir finnene smekk.

Verst i klassen

Selskapet som må se frem til en jul uten nissegaver er Nintendo. Av 18 selskaper på listen kommer Ninteno sist med kun 0,8 av 10 mulige poeng. Dette skyldes at selskapet mangler et resirkuleringsprogram og informasjon på selskapets handlingsprogram for fornybar energi.

(Kilder: Vnunet, Greenpeace)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen