Test

Green Wing - The Complete First Season

Det første man må få klarhet i før man kjøper denne boksen er om man liker britisk humor eller ikke. For det er ingen stor hemmelighet at britisk humor ikke er for alle, og er du en av dem som har den typen humor i vrangstrupen bør du nok styre langt unna. Men for alle som liker det, eller er litt nysgjerrige, anbefales "Green Wing" på det sterkeste. Mange sammenligner serien med den populære amerikanske serien "Scrubs", i begge to er man på ett sykehus stappfullt av gale og kjærlighetssyke ansatte, men forskjellen ligger i galskapen og humoren. Persongalleriet i "Scrubs" er englebarn i forhold til de ulike karakterene du møter på East Hampton Hospital.

Denne noe sære gjengen holder hus på East Hampton Hospital.
Denne noe sære gjengen holder hus på East Hampton Hospital.

Sære karakterer

"Green Wing" starter med at vi følger kirurgen Caroline Todd, som har fått en litt vanskelig start i sin nye jobb etter å ha blitt låst ute fra huset sitt og må sove ute natten før sin første dag på jobb. På sykehuset møter hun en samling av meget spesielle personer, som alle burde vært innlagt på ett sykehus heller enn å jobbe på ett. En av dem er den stammende overseksuelle røntgenlegen Dr. Statham, som spiller blokkfløyte i underbuksa for å imponere sykehusets personalsjef Joanna, som forøvrig er ekstremt aldersfiksert. Videre har vi den mislykkede Martin som egentlig ikke er noen lege, siden han aldri klarte å stå på legeeksamen, men som likevel "jobber" på sykehuset. Som oftest er han mobbeoffer og slaven til den sleske narkoselegen Guy. Vi møter også den sjarmerende Dr. Mac, som bruker en av sykehusets heiser som personlig parkeringshus for sin motorsykkel. Ett av høydepunktene er personalkonsulenten Sue White, utvilsomt den mest psykotiske av alle gærningene, som gjør ALT for fange Dr. Macs oppmerksomhet. Når man i tillegg legger til at samtlige er langt over gjennomsnittlig kåte skjønner man at dette blir galskap fra ende til annen.

Mobbing på høyt nivå

Dette er en situasjonskomedie, men ikke nødvendigvis med normale sitausjoner, hvis det ikke er normalt å ha kameler vandrende rundt på sykehus i England da. Serien har ingen form for moral og er overhodet ikke redd for å tråkke noen på tærne.Det går blant annet ut over homser, nykristne og stygge mennesker, og det er bare ett beskjedent utvalg. Man blir kastet fra en absurd sketsj til en annen, og ofte ler man bare av hvor gærne og unormale personene er. Det oppstår faktisk situasjoner hvor man blir så pinlig berørt at man ikke orker å se på. "Green Wing" er ikke i nærheten i av å ligne på de amerikanske komiseriene, humoren her er ekstremt vulgær, og er du virkelig nødt til å sammenligne den med noe amerikansk er ”Family Guy” eller ”American Dad” det nærmeste du kommer.

Den sleske narkoslegen Guy, med den meget spesielle personalkonsulenten Sue White i bakgrunnen.
Den sleske narkoslegen Guy, med den meget spesielle personalkonsulenten Sue White i bakgrunnen.

Morsomt, men langdrygt

I ett forsøk på å gjøre serien "nyskapende" og kul har skaperne funnet ut at man i nesten hver scene skal bruke slow motion og fortfilm, i starten var dette mest slitsomt, men etterhvert som man venner seg til det fungerer det helt greit som en overgang mellom scenene. Om det gjør serien mer hipt kan dog diskuteres. Er det noe som er negativt med denne serien er det lengden på hver episode, den er nemlig på drøyt 50 minutter. Man kunne absolutt kuttet ned på det tiden. Dog er det kanskje ikke så lett å klippe vekk ett par scener, mesteparten er tross alt morsomme. Ett alternativ kunne vært å kuttet opp episodene i to deler.

Konklusjon

"Green Wing" er en syk, syk, syk og veldig morsom serie som eier ingen hemninger og bryr seg fint lite om hvem de driter ut på sykehuset sitt. Dette er britisk humor på topp, og er absolutt bedre enn amerikanske "Scrubs". Som sagt det er ikke alle som liker britisk humor, og blir dårlig av tanken. Men er du bare litt skeptisk bør du sjekke dette ut, for "Green Wing" er faktisk veldig morsomt. Serien kunne med fordel vært litt kortere, selv om det er morsomt blir det litt for mye i lengden. Til slutt så må det nevnes at det er null ekstramateriale på denne DVD-en.

Til slutt en liten tilleggsopplysning, skuespilleren Stephen Mangan, som spiller narkoslegen Guy, kjenner du kanskje igjen fra Nescafé-reklamen. Der skal han nemlig lage kaffe før et piano treffer ham i hodet.

Green Wing - sesong 1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen