Greatest Hits: The Atlantic Years

P.O.D. (Payable On Death) består av fire kristne rockere fra California. De har seks studioalbum på samvittigheten, i tillegg til noen EP-er og en liveplate. Bandet byttet nylig plateselskap, og følte det var naturlig å oppsummere sin foreløpige karriere ved å gi ut sitt første samlealbum. "Greatest Hits: The Atlantic Years" inneholder 17 låter, hvorav to ikke er utgitt tidligere. Resten av låtene er stort sett hentet fra de fire studioalbumene bandet ga ut hos sitt gamle plateselskap, Atlantic Records.

Alternativ tekst mangler
Tydelig inspirert av Rage Against the Machine.

De fire unge mennene spiller halvtung hardrock, med rapping i stedet for tradisjonell vokal. Lydbildet domineres av kontante, popaktige gitarriff, i typisk numetal-tradisjon. Musikalsk minner P.O.D. derfor mye om andre numetal-band som for eksempel KoRn, Linkin Park og Limp Bizkit.

Mangler brodd

Det er dessuten ganske tydelig at P.O.D. er influert av rapmetal-legendene Rage Against the Machine. Mange husker sikkert hvordan de herjet hitlistene på 90-tallet med sitt kompromissløse lydbilde og radikale politiske budskap. Dessverre for P.O.D. klarer de ikke å holde samme nivå som forbildene. Bandets mest åpenbare mangler er fraværet av brodd og råhet, noe som strengt tatt bør være tilstede for å få en såpass uvanlig kombinasjon som rock og rap til å fungere. Dessverre er de fleste av låtene på denne samleplaten derimot både ensformige og polerte, og bandet fremstår som tamt og uengasjerende.

Bandets tekster er heller ikke noe å skrive hjem om. Når intetsigende fraser som "I feel so alive, I feel so alive, for the very first time, and I think I can fly" eller "Boom! Here comes the Boom! Ready or not, How you like me now?" gjentas i det uendelige på flere av låtene, får man mest lyst til å høre på noe helt annet.

P.O.D.s foreløpige karriere er allikevel ikke bare begredelse - de har faktisk en del låter som tåler dagens lys i katalogen sin.

Ikke bare begredelse

P.O.D.s foreløpige karriere er allikevel ikke bare begredelse - de har faktisk en del låter som tåler dagens lys i katalogen sin. En av disse er "Youth of the Nation", en sang som er inspirert av tragedien ved Columbine High School i USA. En annen fengende låt er "Sleeping Awake", som enkelte kanskje husker fra soundtracket til den velkjente filmen "The Matrix Reloaded".

Likhetene med andre numetalgrupper kommer tydelig frem i flere av enkeltlåtene. "Goodbye For Now" kunne lett blitt forvekslet som en Linkin Park-sang, mens "Lights Out" fint kunne sneket seg med på en av KoRns mer kommersielle plater.

Konklusjon

P.O.D.s samleplate er en middelmådig oppsummering av en middelmådig karriere. Heldigvis er den ikke uten lyspunkter, men sett under ett er dette et heller svakt album. Dersom du imidlertid er fan av band som Linkin Park, KoRn eller Papa Roach kan platen allikevel være verdt en lytt.

P.O.D. Greatest Hits: The Atlantic Years

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen