GUIDE: Gratisprogrammer for Windows
Guide

Gratisprogrammer for Windows

E-post, lynmeldinger og usenet

Alternativ tekst mangler

E-post

Her finner du programmer som kan brukes til å lese e-postmeldinger og nyhetsgrupper.

Thunderbird
Et e-postprogram fra Mozilla Foundation.

Mozbackup
Dette er ikke et e-postprogram, men et program som kan brukes til å ta sikkerhetskopi av profiler som brukes av Thunderbird. Med dette programmet får du med deg alle innstillinger og e-postmeldinger – det er du selv som velger hva som skal kopieres.

Opera
Den norskproduserte Opera-nettleseren har et innebygget e-postprogram. Du kan konfigurere programmet via menyvalget E-post-og nettpratkontoer.

Gmail
Webbasert e-postprogram fra Google. Les mer om Gmail i vår guide.

Eudora
En gammel traver som fortatt går an å laste ned, men når dette er skrevet er det fire år siden siste versjon (7.1) ble oppdatert, og derfor er programmet ikke lenger like aktuelt, dessverre.

Lynmeldinger

Lynmeldinger og annen kommunikasjon i sanntid.

Windows Live Messenger
Et populært lynmeldingsprogram fra Microsoft – oppgradert fra MSN Messenger.

Messenger Plus Live
Messenger Plus er et tilleggsprogram til Windows Live Messenger, med en rekke nyttige funksjoner.

Google Talk
Lynmeldingstjeneste fra Google.

Pidgin
Et populært lynmeldingsprogram som hadde tidligere navnet Gaim.

Trillian
Trillian fungerer på samme måte som Gaim, det er en klient for å sende lynmeldinger. Trillian er kompatibel med AIM, ICQ, MSN, Yahoo Messenger og IRC.

Skype
Skype er et program som kan brukes til å ringe gratis fra PC til PC. Du kan også ringe til fasttelefoner og mobiltelefoner. Den norske versjonen finner du på skype.com/intl/no.

Jajah
En tjeneste som gjør at du kan ringe direkte i selve nettlesere. Prisene i Norge ligger i utgangspunktet på 4 cents (rundt 22 norske øre) per minutt til fasttelefoner og mobiltelefoner, mens det er gratis å ringe andre Jajah-brukere.

Nyhetsgrupper

Nyhetsgrupper har i utgangspunktet ingenting med nyheter å gjøre. Nyhetsgrupper en stor oppslagstavle på Internett. Nettverket som distribuerer meldingene kalles usenet. Det er grupper som ligner på e-postmeldinger, men i motsetning til e-post er nyhetsgrupper åpne grupper som alle kan lese.

E-postprogrammer tilbyr som regel visning av nyhetsgrupper i tillegg til e-postmeldinger. Det finnes også egne programmer for dette, eksempelvis Xnews. Nyhetsgrupper konfigureres med et servernavn, noe du skal få informasjon om ved å besøke nettsiden til din internett-leverandør.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen