GUIDE: Gratisprogrammer for Windows Her har du 50 gratis programmer til Windows

Guide Gratisprogrammer for Windows

Her har du 50 gratis programmer til Windows

Du må slett ikke bruke penger på programvare.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Gratis mediaprogrammer

movies.

Skal du se på film, lytte til musikk eller behandle bildene du tok på forrige ferie, må du ikke ta i bruk dyr programvare. Det finnes en rekke spennende gratisalternativer, og vi har samlet våre favoritter i denne listen.

Multimediaprogrammer

VLC Media Player
VLC er et meget populært program for avspilling av musikk og visning av film. Dette er et av de beste multimediaprogrammene som er tilgjengelige i dag, det fungerer på de fleste plattformer, og støtter de fleste musikk- og filmformatene der ute. I tillegg krever det lite av maskinen din.

XBMC
XBMC er en kraftig multimediaplattform. Programmet lar deg ikke bare spille av musikk og film, det fungerer som et komplett senter for stua di – og det fungerer på alle plattformer.

Spotify
Spotify er ikke bare et program som lar deg strømme musikk gratis. Du kan også importere dine egne musikkfiler, og legge sangene i de samme spillelistene som musikken du strømmer. Programmet støtter alle plattformer, men du må betale om du ikke vil ha begrensninger på antall sanger du strømmer, og om du vil flytte filene til mobil.

Apple iTunes
Apples iTunes er er ett av de mest kjente musikkprogrammene. Her kan du samle musikken du har selv, eller kjøpe enkeltlåter og hele album. Du kan også bruke det til å se filmer, eller leie om du vil.

Mediamonkey
Dette programmet er en solid løsning for å organisere alt du har av musikk- og videofiler. Det kan også automatisk indentifisere metadata, slik at du får hentet inn det korrekte filnavnet og for eksempel et albumomslag. Du kan organisere musikken i spillelister, og overføre de til for eksempel iPod.

Divx Player
Divx Player er en kraftfull medieløsning, som støtter flere filmformater. Den er primært laget for å vise filmer som er komprimert som Divx, en av de mest populære formatene på nett.

Winamp
Et populært program for avspilling av musikk- og videofiler, som kan synkronisere med iTunes. Programmet støtter en rekke moduler, som gjør at du kan tilpasse det slik du vil.

Quicktime
Dette er Apples egen videoavspiller, som støtter en rekke populære filformater.

Windows Media Player
Dette er Microsofts multimedieplattform, som har endret seg mye de siste årene. Her kan det meste av musikk og film spilles av, og det kommer forhåndsinstallert på de fleste versjoner av Windows.

Audacity
Et enkelt program for innspilling av lyder og musikk. Det støtter både Windows, Linux og Mac.

Bildebehandling

GIMP
Trolig det mest populære gratisalternativet til Photoshop. Dette programmet har drøssevis av funksjoner, og blir bare mer og mer avansert med tiden. Det kan ta litt tid å bli kjent med grensesnittet, men også dette beveger seg i en mer og mer moderne retning.

Paint.NET
Et flott bildebehandlingsprogram, som er basert på åpen kildekode. Det er ikke like avansert som GIMP, og har et tradisjonelt brukergrensesnitt.

Photofiltre
Et bildebehandlingsprogram med flere fine funksjoner. Dette programmet er heller ikke like avansert som GIMP, men har flere nyttige og spennende funksjoner.

Pixlr Editor
Et nettbasert bilderedigeringsprogram. Her får du flere fine funksjoner, rett i nettleseren. Det krever hverken installasjon eller registering, og gir deg de mest grunnleggende funksjonene i et Photoshop-lignende grensesnitt.

Windows Movie Maker
Microsofts eget program for redigering av film, Movie Maker, er nå en del av selskapets «Essentials»-pakke. Dette er ikke det mest avanserte verktøyet, men det lar deg tilpasse og redigere filmer på en grunnleggende måte.

FastStone Image Viewer
Et mer enkelt behandlingsprogram. Her får du grunnleggende redigeringsfunksjoner, samtidig som programmet organiserer bildene dine.

Picasa
Googles bildetjeneste, som lar deg organisere, redigere og dele ut dine digitale bilder – primært via Google+. Programet søker gjennom hele maskinen din, finner frem alle bildene dine og sorterer dem i album. Picasa har også enkle redigeringsfunksjoner.

Sketchup
Et brukervennlig og populært tegneprogram, som lar deg lage modeller i 3D. Her kan du tegne alt fra hus, til det nye soverommet ditt eller den nye hagen du ønsker deg til sommeren.

Blender
Dette er et mer avansert 3D-program. Her har du animasjonsverktøy, spillmotor, videoredigeringsverktøy, bildebehandling og simuleringer av ulike slag. Med hjelp av en rekke gode guider på nett kan du lage særs avanserte 3D-modeller.

Bli med videre til neste side, så ser vi på nettlesere som er gratis »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen