GUIDE: Gratisprogrammer for Windows Her har du 50 gratis programmer til Windows

Guide Gratisprogrammer for Windows

Her har du 50 gratis programmer til Windows

Du må slett ikke bruke penger på programvare.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kontorprogrammer

pcnet0.

Er du på jakt etter gratis programvare for tekstbehandling, sikkerhetskopiering og andre kontorprogrammer, finnes det et mylder av meget gode løsninger. Flere av disse er minst like gode som variantene du må betale store summer for.

Tekstbehandling

Openoffice
Et kontorprogram som er kompatibelt med Microsoft Office. OpenOffice finnes også som en norsk versjon, og inkluderer alt du skulle trenge: Tekstbehandling, regneark, presentasjonsverktøy og mye mer.

LibreOffice En kontorpakke som er videreutvikling av OpenOffice.org, som kommer i en norsk variant. Her finner du de samme verktøyene som i OpenOffice.

Google Drive Dette er en nettbasert kontorpakke fra Google. Rett i nettleseren kan du opprette, redigere og dele tekstdokumenter, regneark, presentasjoner og mye mer.

Skydrive Dette er Microsofts nettbaserte kontorpakke, etter samme linjer som Google Drive. Rett i nettleseren kan du opprette, redigere og dele tekstdokumenter, regneark, presentasjoner og mye mer – helt gratis.

Brenne- og konverteringsprogrammer

CDBurnerXP Pro
Et fint program for brenning av CD-er, DVD-er og Blu-ray. Det kan også lage ISO-filer.

Handbrake
Dette er et kraftig verktøy som lar deg kopiere innhold fra CD-er og DVD-er over til filer på maskinen din. Det lar deg også komprimere og endre format på filmene, slik at du for eksempel lettere kan sende de til telefonen din.

Virtualisering

VMware Player
Et program som kan brukes til å opprette og kjøre virtuelle maskiner på PC-en din. Det er fra kjempen VMware, som har spesialisert seg på nettopp slike løsninger.

Virtualbox
Et alternativ til overnevnte program, som ble oppdatert for kort tid siden. Her får du også en rekke funksjoner og muligheter.

Diverse

Microsoft Security Essentials
Windows 8 har innebygget beskyttelse av maskinen din, men sitter du på Windows 7, bør du innstallere Security Essentials. Her får du en god og brukervennlig sikkerhetsløsning, helt gratis.

Filezilla
Dette er et kraftig FTP-program, som støtter de fleste funksjoner og teknologier. Det lar deg enkelt overføre eller hente filer ut fra en FTP-server.

Easybcd
Har du to operativsystemer på maskinen din, er dette et nyttig program. Det gjør det enkelt å konfigurere en oppstartmeny, og støtter Windows 8.

Freecommander
Et alternativ til Windows Utforsker. Programmet har et todelt vindu som gjøre det enkelt å kopiere eller flytte filer fra ett sted til et annet.

7-Zip
Et komprimeringsprogram som støtter alt du kan trenge av formater. Det kommer på norsk, og støtter både 32-bits og 64-bits operativsystemer.

PC Inspector File Recovery
Er du uheldig, kan dette verktøyet gjenopprette filer du har slettet.

Recuva
Også dette programmet lar deg hente ut filer du kan ha mistet eller slettet, fra både minnekort, minnepinner og harddisker.

Eraser
Om du heller vil kvitte deg med filene for godt, er dette et sletteprogram som fjerner de på en skikkelig måte.

PDF-XChange Viewer
Et alternativ til Adobes egen PDF-leser. Denne lar deg også redigere PDF-filene, i motsetning til Adobe Reader.

CutePDF Writer
Skal du opprette nye PDF-filer, er dette et hendig verktøy.

Bli med videre til neste side, så ser vi på mediaprogrammer som er gratis »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen