GUIDE: Gratisprogrammer for Windows Her har du 50 gratis programmer til Windows

Guide Gratisprogrammer for Windows

Her har du 50 gratis programmer til Windows

Du må slett ikke bruke penger på programvare.

Kjøper du ny PC er det ikke bare selve maskinen som koster penger – du må også ha programvare til den. Det kan raskt bli dyrt.

Noen programmer koster bare en hundrelapp eller to, mens en Windows-lisens raskt passerer 1000-lappen. Bildebehandlingsprogrammer, som Photoshop, koster på sin side flere tusen kroner – og det har naturlig nok ikke alle råd til.

Heldigvis finnes det mange programmer som er helt gratis, og som ikke er spesielt vanskelige å ta i bruk.

Vi har derfor samlet 50 gratisprogrammer for Windows i denne oversikten. Mange av dem er fullgode alternativer til tradisjonell og kostbar programvare, mens andre er nyttige tilleggsprogrammer du kanskje burde ha uansett.

Listen viser langt fra alle gratisprogrammene der ute, men den tar for seg det vi mener er noen av de beste alternativene. Om du har noen egne faoritter må du gjerne dele dem med oss i kommentartråden under artikkelen.

Pass på innholdet

Når du laster ned og installerer et gratis program, bør du følge litt ekstra med. Enkelte av dem kan nemlig inneholde mer enn du setter pris på, eksempelvis en ny startside, verktøylinjer og annet ugunstig tilbehør.

Ingen av programmene vi trekker frem i denne listen skal være direkte skadelige. Slikt tilbehør kan imidlertid raskt endre standardinnstillinger og gi deg funksjoner du egentlig ikke ønsker, og er sånn sett mest irriterende – men altså ikke direkte farlig.

Følg derfor ekstra nøye med når du innstallerer prorgamvaren. Ett sted blant de mange installasjonsvalgene lurer det seg ofte inn en liten boks du kan huke av, der du godtar dette tilbehøret.

Dette er gratisprogrammene

Over de neste sidene har vi listet opp 50 gratisprogrammer. Alt fra nytteverktøy til store bildebehandlingsprogrammer er med.

Kontor- og nytteprogrammer
Du trenger ikke å bruke kostbare kontorpakker. Det finnes en rekke gratisalternativer som er gode, trygge og brukervennlige. Noen av dem er til og med rene nettløsninger, slik at du har tilgang til dokumentene dine over alt.

Gå til oversikten over gratis kontorprogramvare her »

Programmer for media
Skal du spille av en film eller lytte til musikk, vasser du i gode og kostnadsfrie løsninger. Viste du for eksempel at Spotify ikke bare strømmer musikk, men også lar deg lytte til dine egne sanger? Eller at videospilleren som er ferdig installert på maskinen din kanskje har et mer verdig alternativ? Du har mye å velge i – og alt er gratis.

Gå til oversikten over gratis mediaprogrammer her »

Gode nettlesere
Alle Windows-baserte PC-er kommer med Internet Explorer ferdig installert. Dette er en god nettleser, men det finnes mange alternativer som er minst like gode – om ikke bedre.

Gå til oversikten over gratis nettlesere her »

Programmer for å sende meldinger
Skal du sende e-post eller chatte med venner og kjente, har det dukket opp flere spennende løsninger de siste årene. Nå må du ikke lenger ha en kraftig klient på PC-en din, mye skjer rett i nettlesere din. Det er gratis, og fungerer smertefritt.

Gå til oversikten over gratis meldingsprogrammer her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen