Gratisprogram lar deg utforske universet på PC-en
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Gratisprogram lar deg utforske universet på PC-en

Reis til en fjern galakse med Space Engine.

Det kan være vanskelig å forestille seg hvor stort universet faktisk er, men med programmet Space Engine kan det muligens bli litt enklere.

Her får du nemlig en visuell presentasjon av både galakser, nebulaer, stjerner, planeter, måner, kometer og asteroider. Det beste av alt er at du kan reise rundt og utforske alt sammen med piltastene på et tastatur.

Ifølge Gizmodo skal det kjente universet være reellt fremstilt, basert på astronomiske data. Områder som for oss er ukjent i dag har derimot blitt kunstig generert. Dette innebærer at du kan lande med romskipet ditt på hvilken som helst planet, måne eller asteroide i programmet. 

Last ned gratis

Grafikken i Space Engine må sies å være imponerende. Vi skulle for øvrig likt å se at det kom støtte for VR-briller à la Oculus Rift og Samsung Gear VR i fremtiden også. Programmet er gratis å laste ned, men utvikler Vladimir Romanyuk tar samtidig imot velfortjente donasjoner til prosjektet via nettsiden.

Programmet laster du ned gratis via nettsiden til Space Engine. Merk at Space Engine krever en litt kraftig PC for å fungere optimalt.

Romanyuk frister med at du kan besøke millioner av galakser, trillioner av stjerner og utallige planeter, samt reise rundt i et romskip. I videoene under får du en smakebit på hva Space Engine har å by på:

 

 

Forskere har laget en modell av hele universet
Se 13 milliarder år på fire minutter »

(Kilder: Space Engine via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen