Gratispiksler

Spesielt nyttig er det ikke, men siden vi synes det likevel er litt festlig, velger vi å skrive om det likevel. Hva da? Jo, ved hjelp av råfilbehandleren UFraw kan man få noen piksler ekstra fra ulike speilreflekskameraer. For eksempel har Nikon D700 vanligvis en bildestørrelse på 4256 x 2832, dvs 12,05 megapiksler, men ved hjelp av denne råbehandleren vil man få 12,18 megapiksler (4284 x 2844 piksler), altså en økning på en drøy prosent. Ikke all verden, men mange bekker små og så videre, ikke sant?

Brukeren som tipset oss om dette forteller at han har testet det med Nikon D700, Nikon D3, Nikon D90 og Canon EOS 5D Mark II, og det fungerer i større eller mindre grad på alle sammen. Man kan derfor forvente at det vil fungere på flere andre kameraer, bare råfilene er støttet av programmet.

Om det er noe å tjene på dette må hver enkelt bruker imidlertid avgjøre selv. Ulike råbehandlere vil ha ulike fordeler og ulemper med hensyn til andre aspekter av bildekvaliteten, så det er absolutt ikke sikkert at de ekstra pikslene vil medføre noen forbedring, alt tatt i betraktning.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen