Gratismusikk skremmer ikke Telenor

Gratismusikk skremmer ikke Telenor

Ved å kjøpe en Nokia merket ”Comes with Music” kan du fritt laste ned all musikk du ønsker i et helt år. Når året er omme beholder du musikken, og kan spille den av fra PC, mobil eller andre autoriserte enheter. 

Les også:
- - Gratismusikk er en bombe!
- Nokia gjør musikken gratis
- Nokia lanserer mobil nettradio

Med en katalog på over en million låter er tilbudet unektelig fristende. Men hvem vil kjøpe musikk fra Telenor, når det finnes et lovlig alternativ som er helt gratis? 

Stort marked
Klaus Martin Sørland er musikkansvarlig i Telenor Mobil. Han frykter ikke Nokias initiativ. – Det dreier seg om gratis musikk på noen få veldig dyre modeller som vil komme en gang sent i 2008, sier Sørland. – Det er et stort potensial i musikkmarkedet, og det er fint med konkurranse, sier han.

Telenor ga selv bort musikk i fjor, nettopp for å få flere til å bli oppmerksom på muligheten for å kjøpe musikk direkte til mobilen. 

Kvalitet, også hos Telenor
Nokia vil kode musikken i sin nettbutikk med 192 kbps, mot Telenors 64 Kbps. Det gir bedre lydkvalitet på musikken fra Nokia. – Det er riktig at musikken du laster ned på mobilen fra oss er på 64 kbps. Det er for at musikken skal kunne lastes ned via Edge uten at det tar alt for lang tid. Men kjøper du en låt med mobilen kan du laste samme låt på PC-en, og da er den i 192 kbps.

Om mobilen har DRM-støtte kan du synkronisere den mot musikken du har lastet ned på PC-en.

Å laste ned musikk via Edge tar om lag halvannet minutt per låt. Det kan, i følge Sørland, bli aktuelt å tilby nedlasting av musikk med høyere kvalitet til mobiltelefoner som støtter raskere nedlasting (Turbo-3G). Med den nye 3G-teknologien kan musikkfilene lastes ned mange ganger raskere.

Jentene kjøper
- Musikk er et massemarkedsprodukt. Dette er ikke bare for gutta med de dyre mobilene. I aldersgruppen 15-30 år er det flere kvinner enn menn som kjøper musikk med mobilen, sier Sørland. 

Han tror en av årsakene til dette er at gutter er mer opptatt av fildeling, mens jentene tenker sikkerhet og kjøper lovlig musikk for å unngå virus og andre problemer. 

Konkurransedyktig pris
Betalingsvilligheten er god. En låt fra Telenors back-katalog koster 7 kroner, mens nye låter selges for 12 kroner stykket. – Dette gir bra verdi for pengene, og du får musikken der og da, sier Sørland. 

Og musikksalget er på vei oppover. – Sist fredag ble det solgt 13 000 låter mot betaling. Da vi ga bort musikk ble det på det meste lastet ned 39 000 låter på en dag. Nå ligger vi i snitt på ca. 5000 låter per dag med betaling, sier Sørland.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen