Gratisabonnementet er borte

Det siste døgnet har det skjedd endringer på telemyndighetenes prisoversikt telepriser.no, og det uten at et eneste mobilselskap har endret prisene så mye som en millimeter.

En av konsekvensene er at det populære abonnementet One call Faktura, som inntil for få timer siden var gratis, nå koster kundene 68 kroner per måned.

– Årsaken er at vi har justert standardverdiene for den norske gjennomsnittsforbrukeren slik at disse speiler virkeligheten, forklarer informasjonsdirektør Anne Marie Storli i Post- og teletilsynet til Mobilen.no.

Økende bruk

Det er med andre ord ingen grunn til bekymring, det er ikke mobiloperatøren din som har endret prisene sine, det er bare gjennomsnittforbruket som har gått opp.

– Telepriser.no forholder seg til virkeligheten slik denne beskrives i telestatistikken, og da statistikken for 2006 ble presentert i forrige uke, ble det klart at tallene i priskalkulatoren måtte oppjusteres litt, sier Storli.

Ipea ned, Nutel opp
Det er kanskje litt irriterende for One call som ikke lenger kan skryte av å ha et gratisabonnement å tilby gjennomsnittsnordmannen, og det er heller ikke sikkert at konkurrenten Ipea setter pris på å ha bli skjøvet ned til tredjeplass til fordel for en annen konkurrent, nemlig Nutel.

Men for deg og meg er alt som før.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen