Gratis videotelefoni ut 2005

Gleden var stor da både Telenor og NetCom gang på gang kunngjorde at sending av multimediemeldinger ville være gratis litt lenger. Dette bidro til at flere og flere nordmenn tok i bruk teknologien, og fortsatte å bruke den - også etter at gratiskampanjen var over.

Ved introduksjonen av 3G kjørte Telenor samme taktikken, og bestemte at den mest omtalte av 3G-tjenestene - videotelefoni, skulle være gratis i en periode. Hvor lenge operatøren skulle ha dette tilbudet var ikke bestemt før i går. Telenor kunne da meddele at videosamtaler vil være gratis helt til 2006.

NetCom har ingen kommentar
Det er ikke mer enn noen uker til også NetCom lanserer 3G for mobiltelefoner, så vi tok en telefon til markedsavdelingen.

På spørsmålet om operatøren ville komme med et tilbud som kan matche Telenors kampanje, fikk vi ikke vite mer enn at NetCom foreløpig ikke er villig til å komme med kommentarer.

Om vi får se en priskrig som ligner på den de to operatørene hadde når de gang på gang utsatte slutten på gratis MMS, er dermed uvisst.

Foreløpig lite utvalg av 3G-telefoner
Om operatørene egentlig taper så veldig mye på å la videosamtaler være gratis, er en annen sak. Det finnes tross alt ikke allverdens videotelefoner å velge mellom på det norske markedet. Man har faktisk bare tre telefoner å velge mellom her i landet: Nokia 6630, 6680 og Samsungs Z107.

Nokia 6630 har imidlertid bare èn kameralinse, som er plassert på baksiden av telefonen. Dette gjør at man er begrenset til å vise omgivelsene rundt seg når man har videosamtaler - hvis man vil se den man snakker med.

Det kan tenkes at denne ringemetoden allikevel vil bli flittig brukt av 6630-eiere, ettersom man tross alt ikke betaler for tjenesten. Det er dermed fort noen kroner å spare i forhold til å ringe på vanlig måte.

Samsung Z107 og Nokia 6680 har derimot fått ekte støtte for videotelefoni, og det byr ikke på noen problemer å se både seg selv og den man snakker med når man er koblet opp i en videosamtale.

Flere videotelefoner på vei
I løpet av ikke altfor lang tid kommer det heldigvis flere alternativer på markedet. Først ut er Samsungs Z500 og Sony Ericssons K600i. Z500 kommer faktisk ut allerede denne måneden, noe du kan lese mer om i vår artikkel om de kommende mai-modellene.

Etterhvert som teknologien blir tatt mer i bruk blant folket, vil det komme stadig flere telefoner med videotelefoni. Når tjenesten er skikkelig etablert er det temmelig sikkert at også Telenor begynner å ta betalt. Den normale prisen på videotelefoni ligger for øvrig på ca kr 2,50 per minutt.

Inntil dette skjer kan telenorabonnenter med videotelefoner hygge seg med gratis videosamtaler til andre som har telefoner med støtte for dette.

(Kilder: Telenor, NetCom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen