Gratis skanner finner Conficker

Forskere har etter hvert funnet ut mer og mer om den beryktede Conficker-ormen.

Det viser seg at ormen fikser selv sikkerhetshullet i Windows som den brukte til å infisere maskinen. Hensikten med å fikse hullet er at eventuelt andre skadelige programmer ikke skal forstyrre ormen.

Dette gjør det også vanskelig for bedrifter og organisasjoner å få oversikt over hvilke datamaskiner i nettverket som har en ekte oppdateringen, og hvilke som har den falske. Forskerne har nå oppdaget en svakhet i Conficker som gjør det mulig å skille mellom disse to oppdateringene.

Det er nå lagt ut en skanner som kan brukes til å finne ut hvilke datamaskiner i et nettverk som er infisert med Conficker.

Det viser seg at Conficker endrer måten Windows-maskiner ser ut i et nettverk, noe som gjør det enkelt å oppdage ormen.

Ikke for alle

Verktøyene kan lastes ned av hvem som helst, men rettes i utgangspunktet mot nettverksadministratorer i bedrifter og ikke for hjemmebrukere. Det finnes allerede en rekke verktøy som kan brukes til å ta knekken på Conficker – les mer.

Det understrekes også at verktøyene har en såkalt Proof-of-Concept-status, noe som innebærer at de er laget for å demonstrere at det er mulig. Utviklerne gir ingen garanti for bruken av verktøyene og det brukes eventuelt under eget ansvar. Verktøyene distribueres under lisensen GPL.

Last ned

Verktøyene kan lastes ned fra denne siden.

(Kilde: Cnet news)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen