Gratis samling av multimediafiler

Wikimedia Commons er en database som i skrivende stund består av over tre millioner bilder og andre multimediafiler. Filene er opprettet og vedlikeholdt av frivillige brukere som ikke tar betalt for filene.

Formålet med Wikimedia Commons er å bygge en sentral database for å gjøre multimediafiler tilgjengelig for alle Wikimedia-prosjektene som tilhører Wikipedia Foundation.

Filene på Wikipedia Commons er lisensiert under GNU fri dokumentasjonslisens som er copyleft, dvs en lisens som gir en mottaker av et dataprogram eller en fil tillatelse til å bruke, bearbeide og tilgjengeliggjøre programmet eller filen for allmennheten. Dette forutsetter imidlertid at andre mottakere gis tilsvarende rettigheter.

Dette innebærer i praksis at alle kan kopiere, bruke og modifisere alle Wikipedia Commons-filer helt fritt så lenge kilden og skaperen krediteres, og så lenge du frigir dine kopier/modifikasjoner til andre like fritt.

Wikimedia Commons fungerer på samme måte som andre wikimediaprosjekter, med frivillige brukere som vedlikeholder samlingen av mediafiler.

For å kunne laste opp filer til Wikipedia Commons må brukerne være registrert. Uregistrerte brukere har imidlertid full tilgang til samlingen. Dersom det er noe du lurer på rundt prosjektet kan du lese siden som besvarer ofte stillte spørsmål.

Wikipedia Commons finner du på commons.wikimedia.org.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen