Gratis Oracle-database

Oracle har rykte på seg for å ta godt betalt i lisenspenger for sin databaseapplikasjon. Selskapets beslutning om å tilby Oracle 10g Express Edition gratis, henger sammen med økt konkurranse fra IBM DB2, MS SQL og MySQL.

Tidligere denne måneden lanserte IBM en gratis versjon av DB2, mens Microsoft forventes å gjøre det samme med MS SQL i løpet av november. Man skulle kanskje tro at MySQL er alt for "lett" til å konkurrere med Oracle, men med versjon 5 har man virkelig fått inn funksjonalitet (triggere, views, osv.) som gjør at databasen kan benyttes i mer avansert sammenheng. MySQL innehar tittelen som verdens mest populære open source-database og kan lastes ned gratis.

Oracle 10g Express Edition har en del begrensninger i forhold til maskinvare. Den kan kun kjøre på servere med én prosessor og benytter maksimum 4 GB disk og 1 GB minne. Det ligger ingen begrensning på distribusjon med andre softwareprodukter.

Man ønsker at studenter og entusiaster skal ha muligheten til å teste og kjøre Oracle-databaser i mindre skala - uten kostnad - slik at man senere har større mulighet for å komme inn i profesjonell virksomhet med "high-end"-versjoner.

Den enhetlige trenden mot gratis "low-end"-versjoner av databasesoftware kommer utviklere og små foretak spesielt til gode. Kanskje vil dette føre til økt andel av både Oracle og DB2 i SMB-markedet?

En talsmann for Oracle bekreftet ovenfor Cnet at selskapet kommer til å jobbe videre med InnoDB og MySQL og kanskje også inkludere dette i Oracle sine produkter på sikt.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen