Gratis og bedre, kjapt og enkelt

Nye firmware-oppdateringer til flere produkter er nå tilgjengelige.

Både Olympus og Panasonic har i dag lagt ut gratis firmware-oppdateringer til flere av sine produkter, med varierende grad av viktighet. Generelt vil vi anbefale at du oppdaterer utstyret ditt med disse - de er tross alt gratis og kan gi sakene dine flere eller bedre funksjoner, rette feil, eller på andre måter forbedre det som oppdateres.

Aner du ikke hva firmware er, eller hvorfor det kan være viktig å vite det? Da bør du lese vår firmware-guide.

Panasonic Lumix DMC-LX5

Dette er den samme oppdateringen som Panasonic annonserte og som vi omtalt for en tid tilbake, og som du finner mer inforrmasjon om i denne artikkelen. Kort fortalt er dette en gratis oppdatering som vil gi deg både bedre bildekvalitet, flere funksjoner, og forbedringer av flere eksisterende funksjoner, så har du et LX5-kamera, kan vi ikke anbefale denne oppdateringen høyt nok.

Les mer om Panasonic Lumix DMC-LX5 i prisguiden.
Selve oppdateringen, og informasjon om hvordan du oppdaterer kameraet ditt, finner du på denne siden.

Olympus E-5

Olympus fikser med denne oppdateringen en liten men sannsynligvis fryktelig irriterende feil som du kanskje har lagt merke til dersom du bruker vertikalgrepet HLD-4. Etter oppdateringen vil det valgte fokuspunktet flyttes på en måte som samsvarer med bevegelsen av kommandohjulet på vertikalgrepet, noe det tydeligvis ikke har gjort tidligere. Bruker du ikke vertikalgrepet trenger du sannsynligvis ikke bry deg, men det kan likevel være lurt å oppdatere kameraet ditt. Av og til gjør nemlig produsentene små feilkorreksjoner som de ikke nødvendigvis omtaler, av ulike årsaker.

Les mer om Olympus E-5 i prisguiden.
Oppdateringen finner du på denne siden.

Panasonic mFT-objektiver

Panasonic har sluppet ny firmware for fire av sine objektiver for mFT-systemet, og samtidig annonsert en ny objektivkategori som de fire og noen til innlemmes i. Den nye kategorien heter "HD lens" og vil bli brukt for å beskrive hvilke Panasonic-objektiver som er spesielt egnet til videoopptak. Disse objektivene skal ha spesielt stabil bildestabilisator, samt en stillegående og rask autofokus under videoopptak, noe som er akkurat det den nye firmware-oppdateringen skal gi de følgende fire objektivene:

Oppdateringen for alle de fire objektivene finner du på denne Panasonic-siden.

De øvrige objektivene i "HD lens"-serien er følgende:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen