Gratis Office fra MS?

Microsoft har tidligere hatt planer om å lansere en gratis reklamefinansiert versjon av Works, men dette er foreløpig ikke blitt en realitet.

Nå går det rykter om Microsoft snart skal slippe et gratis nettbasert verktøy for å lese, dele og lagre dokumenter på nettet. Verktøyet skal imidlertid ikke kunne redigere dokumenter, iallfall ikke i første omgang.

Fungerer uten nett

Det nye verktøyet skal ha fått navnet Office Live Workspace, og skal være en blanding av nettbaserte verktøy og tradisjonelle Office-programmer for PC, det vil si at deler av pakken skal kunne fungere uten nettoppkobling.

Det er sannsynlig at Office Live Workspaces på et senere tidspunkt vil inkluderere muligheten til å bli integrert med "Live"-produkter som Windows Live Hotmail og Windows Live Messenger, slik at brukerne vil kunne lese Office-vedlegg i meldinger.

Microsoft skal etter planen tilby Office Live Workspace som et gratis reklamefritt verktøy, men pakken er i utgangspunktet utviklet med tanke på mulighet for å inkludere reklame i fremtiden.

Stadige tøffere konkurranse

En mulig lansering av Office Live Workspaces er ansett som en reaksjon mot en rekke konkurrerende produkter, som virker å bli fra alle kanter. Eksempelvis har Google nylig utvidet sin kontorpakke, som nå har fått navnet Google Dokumenter.

Adobe på banen

Vi har også tidligere nevnt at IBM har lansert gratis kontorpakke, og i Adobe har nettopp kjøpt opp selskapet Virtual Ubiquity, som har utviklet det nettbaserte tekstbehandlingsverktøyet Buzzword.

Gratisalternativet OpenOffice.org er dessuten nylig blitt sluppet i versjon 2,3.

Microsoft skal etter planen slippe en prøveversjon av Office Live Workspace senere i år, og brukere skal kunne melde sin interesse senere i dag.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen