Gratis nedlasting av Sun Solaris for x86


Solaris 9 screenshot (Kilde: Cuddletech)

Sun Solaris har normalt sett vært et operativsystem for profesjonell industri og kanskje virket noe ukjent for vanlige forbrukere. Etter at Sun denne uken la ut x86 versjonen som gratis nedlasting, kan imidlertid hvem som helst teste selskapets "enterprise-OS". Solaris har rykte på seg for å være et meget stabilt server-operativsystem, men blir også rettet mot desktop-miljøer med Sun Java Desktop System. Mer om Sun Java Desktop System kan du lese her: http://www.sun.com/2003-1104/feature/index.html. En nøytral test av JDS finner du her: Java Desktop System Master Review.

Man tror Sun kommer til å gjeninnta markedet etter å ha annonsert storsatsing på AMD Opteron og lansert Sun Solaris for x86. Det å tilby operativsystemet gratis vil trolig bidra til økt utbredelse og oppmerksomhet mot både operativsystemet og andre produkter fra Sun - spesielt i privatmarkedet. Ettersom ordet "gratis" gjerne har en tendens til å tiltrekke seg massene, er det ingen umulighet at vi i fremtiden får se Solaris som en konkurrent til Linux på "gutterommet".

Den første test-versjonen av Sun Solaris for Opteron vil være tilgjengelig 1. kvartal 2004. "Final version" vil bli lansert senere samme år. Prislappen på denne er ikke kjent, men siden også Sparc-versjonen tilbys gratis er sannsynligheten stor for at også Solaris for Opteron kan lastes ned uten kostnad.

Du kan laste ned Solaris 9 gratis fra denne siden: Free Solaris Binary License Program.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen