Gratis MMS ut oktober

Det kan virke som om det har gått sport i veldedige MMS-kampanjer blant teleoperatørene. Det hele startet da Netcom for noen måneder siden bestemte seg for å kjøre et lite markedsførings-stunt med gratis bruk av MMS i juni og juli. I etterkant har både Telenor og Chess hevet seg på, og nylig bestemte alle de tre operatørene seg for å fortsette kampanjen ut august.

Nå fortsetter moroa. For noen timer siden kunne nemlig både Telenor og Netcom utlyse at de nå forlenger kampanjen med to måneder til, og at selskapenes kunder dermed skal kunne sende de populære bildemeldingene gratis også i september og oktober. Det gjenstår å se om lilleputten Chess vil følge etter, men om vi tar selskapets tidligere handlinger i betraktning er nok ikke det usannsynlig.

Og gladnyhetene for MMS-fanatikerene stopper ikke der. Både Netcom og Telenor har nemlig i lys av den enorme populariteten til MMS bestemt seg for å halvere prisen på tjenesten fra de planlagte 5 kronene til kun 2,50 kroner per sendte melding. Dermed begynner prisen endelig å komme ned på et nivå som er akseptabelt for en større andel av markedet.

Det skal bli meget spennende å se hvordan MMS-bruken vil utvikle seg etter dagens trekk fra operatørene. Økningen fra 160.000 meldinger i Telenors nett i mai til formidable 1,35 millioner meldinger i juli, med tilsvarende tall for Netcoms nett, vitner om en enorm popularitet, og priskuttet og den forlengete gratiskampanjen burde utvilsomt bidra ytterligere til utviklingen.

"Utviklingen i bruk av MMS er svært gledelig, og henger bl.a. sammen med at stadig flere skaffer seg telefoner med mulighet for å sende og motta bildemeldinger. Vi vet at stadig flere vil skifte ut sine telefoner nå på ettersommeren, og derfor ønsker vi å forlenge gratisperioden for at flere skal gjøre seg kjent med denne tjenesten uten kostnader," fortelelr adm. direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.

Men alt er ikke bare fryd og gammen. Både Netcom og Telenor har nemlig innrømmet å ha problemer med å holde følge med den uventet høye populariteten til MMS, og de tekniske løsningene har flere ganger bukket under for presset. De vil derfor bruke de kommende månedene til å oppgradere kapasiteten, noe som kan innebære forbigående tekniske problemer og ustabilitet i nettet.

Man bør selvsagt også ha i bakhodet at det ligger et økonomisk motiv bak gratiskampanjen, og at operatørene har til hensikt å gå fra dette med profitt. Regningen for de siste månedenes kalas er det med andre ord kundene selv som til slutt må betale.

Vi minner om at man kan bruke gratiskampanjen til å sende gratis tekstmeldinger til telefoner med MMS-støtte, da det ikke er noe i veien for å sende MMS-meldinger som kun inneholder tekst. Dermed slipper du å betale ett øre for tekstmeldingene dine.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen