Gratis med Messenger hos Telenor

For tre uker siden skrev vi at Netcom skulle lansere det nye abonnementet FreeText den 26.november. Her er SMS, MMS og bruk av Windows Live Messenger inkludert. Nå kupper Telenor lanseringen ved å oppdatere sitt Djuice Nonstop-abonnement. Dette er Telenors alternativ med fri bruk av SMS og MMS. Nyheten er at Live Messenger nå er inkludert i månedsprisen på 299 kroner, skriver Amobil.

Les mer:

-Satser på tekstgale ungdommer
- Prissjokk fra Telenor
-Tele2 endrer billigabonnement

Bedre for superbrukere
Telenor mener selv at de ikke gjør dette for å komme Netcom i forkjøpet, men at de har foretatt undersøkelser som viser at dette er ettertraktet hos ungdom. Undersøkelsen viste blant annet at 91 prosent mente at SMS og Messenger-tjenester er de mediene som passer best til å ha daglig/ofte kontakt med nære venner.

- Vi ser at flere bruker chat og SMS om hverandre. Derfor følger vi opp trenden med å inkludere gratis bruk av Windows Live Messenger i det nye abonnementet, utover gratis SMS/MMS. Nonstop-abonnementet har alltid vært for dem som melder mest med mobilen. Nå får disse superbrukerne enda bedre mulighet til å holde kontakten med andre, sier Tor-Arne Fosser, leder i Djuice.

I tillegg til at månedsavgiften fremdeles er på 299 kroner, er ringeprisen fortsatt 89 øre per minutt til alle (norske) mobilnumre. Netcoms abonnement FreeText er forventet å koste 289 kroner i måneden, har samme ringepris som Nonstop, men en noe høyere startavgift per samtale, skriver Amobil.

Hvor stor er verdien?

Verdien av gratis Messenger er litt vanskelig å måle, fordi det er avhengig av hva du bruker den til, men som regel er det bare snakk om småpenger. Sender du en rekke datafiler over Messenger, kan det riktignok bli en god del dyrere enn om du bare sender tekst. Dersom du sender kun tekst må du opp i cirka 20 000 linjer (1 kb pr tekstlinje) for å komme opp i månedsprisen på abonnementet.

Hvorvidt noen av abonnementene passer for ditt bruk er avhengig av ringemønsteret ditt. Dersom du skriver rundt 2000 SMS i måneden, og ringer en god del, kan det være billigere for deg å velge eksempelvis Netcom Smart Talk med tilleggstjenesten SMS Mania. Sender du under 500 sms i måneden, vil verken Freetext eller Nonstop være egnet abonnement. Dette er altså abonnementer for deg som svir avgårde over 2000 SMS-er i måneden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen